Darini savu tautas tērpu! Seminārs par galvassegas darināšanu (8)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: «Apollo»

Latvijas Nacionālais kultūras centrs (LNKC) šodien un rīt rīkos semināru cikla «Latviešu tautas tērpu darināšanas pamati» nodarbības par latviešu tautas tērpu galvassegu, liecina informācija LNKC mājaslapā.

Seminārā rotkalis Daumants Kalniņš stāstīs par galvassegu latviešu arheoloģiskajos tērpos, LNKC tautas lietišķās mākslas eksperte Linda Rubena informēs par galvassegu veidiem un to lietošanu, rokdarbniece Māra Krieviņa pastāstīs par Vidzemes vainagu veidiem un to darināšanas metodiku, savukārt par spangu un cizelētiem vainagiem stāstīs meistars Longins Svirēvičs un par Kurzemes novada vainagiem - Astra Dzērve.

Semināru cikla «Latviešu tautas tērpu darināšanas pamati» mērķis ir aicināt interesentus apgūt pamata zināšanas par latviešu tautas tērpa sastāvdaļu darināšanu, rotāšanu, tautas tērpa komplektēšanu un koptēla veidošanu.

Turpmākajās nodarbībās plānots pievērsties zeķu adīšanai, kā arī vestēm, jakām un ņieburiem. Semināru cikls turpināsies līdz 2017.gada pavasarim.

Jau ziņots, ka projektu «Katram savu tautastērpu» ceļā uz Latvijas valsts simtgadi 2018.gadā īsteno LNKC sadarbībā ar Dziesmu un deju svētku lieldraugu «Swedbank». Projekta mērķis ir mūsdienīgi un radoši stāstīt par latviešu tautastērpa izcelšanos, komplektēšanas un valkāšanas tradīcijām, kā arī tautastērpu dažādību. Ikviens ir aicināts ieskatīties projekta tīmekļa vietnē «www.katramsavutautasterpu.lv», lai atrastu sev atbilstošu tērpu, izpētītu tā detaļas un iegūtu informāciju par meistariem un uzņēmumiem, kas darina tautastērpus.

Komentāri (8)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu