Aizbēgušais Janukovičs: Krimas okupācija ir slikta, taču tā ir jāciena (283)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Pirms diviem gadiem uz Krieviju aizbēgušais, bijušais Ukrainas prezidents Viktors Janukovičs uzskata, ka Krimas atdalīšanās no Ukrainas ir «slikta», taču Krievijas prezidenta Vladimira Putina nostāja ir «cieņas vērta», vēsta RBK. 

Šodien notikušajā preses konferencē Janukovičs paziņoja, ka Krimas atdalīšana no Ukrainas vērtējama slikti, taču šo jautājumu viņš ir izrunājis ar Putinu.

«Man par šo tēmu bija saruna ar Putinu. Tā ir viņa kā cilvēka - Krievijas patriota pozīcija. Tā ir jāciena,» teica Janukovičs.

Ukrainas eksprezidents paziņoja, ka radikalizācija Krimā ir saistīta ar to, ka Maidana laikā «jaunieši maskās» apšaudīja astoņus autobusus ar Krimas iedzīvotājiem.

«Viens autobuss uzsprāga, daudzi gāja bojā. Jautājums tika atrisināts [referendumā] un nerada nekādas šaubas,» teica Janukovičs.

Tāpat viņš norādīja, ka viņa galvenā kļūda 2014.gada sākumā bija neparakstītais lēmums par karastāvokļa ieviešanu.

«Es tik tiešām izdarīju daudz kļūdu, es neesmu svētais. Pati galvenā kļūda, kuru pieļāvu - es nespēju, neatradu drosmi parakstīt pavēli par karaspēka ievešanu un karastāvokļa uzsākšanu Ukrainā. Tas bija vienīgais veids, kā saglabāt mieru. Negribēju, lai sākās asinsizliešana,» teica Janukovičs.

Viņš piebilda, ka, ja «būtu iespējams pagriezt laiku atpakaļ», tad arī nevarētu pieņemt tādu lēmumu.

Iepriekš vēstīts, ka 2014.gada februārī, nemieru laikā Kijevā tika gāzts Ukrainas prezidents Viktors Janukovičs. Kopš tā laika viņš uzturas Krievijas pilsētā Rostovā pie Donas.

Komentāri (283)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu