Somijas premjerministrs atzīstas naidīgu vēstuļu sūtīšanā raidorganizācijai (3)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Somijas premjerministrs Juha Sipile trešdien atzinies agresīvu e-pasta vēstuļu sūtīšanā raidorganizācijai «Yle», bet noliedzis, ka šādi mēģinājis apturēt žurnālistu sākto izmeklēšanu par iespējamo interešu konfliktu.

Somijas mediji vēstīja, ka uzņēmums «Katera Steel», kas pieder premjera ģimenei, ieguvis lielu pasūtījumu no nacionalizētām raktuvēm, kas savukārt rada interešu konfliktu, un Sipile mēģinājis piespiest «Yle» pārtraukt izmeklēt šo lietu.

«Es atzīstu, ka tā ir vājā vieta, kad mans stāvoklis ietekmē manu ģimeni, un mana ģimene tiek iesaistīta (..). Es atzīstu, ka esmu rīkojies emocionāli,» paziņoja Sipile.

Mediji vēstīja, ka Sipile sazinājies ar vienu no «Yle» redaktoriem un viena vakara laikā nosūtījis gandrīz 20 ziņas žurnālistam, kas izmeklēja «Katera Steel» darījumu.

Premjers šādi reaģējis uz «Yle» pirmo sižetu šajā lietā.

Žurnāls «Suomen Kuvalehti» ziņoja, ka pēc premjera spiediena «Yle» atteikusies no plašākas šīs lietas atspoguļošanas.

Savukārt viens no raidorganizācijas redaktoriem sacīja, ka lieta netiks pētīta dziļāk, jo nav atrasts pietiekams pamatojums to darīt.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu