Sprādzienos Ēģiptē nogalināti septiņi cilvēki (15)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Divos bumbu sprādzienos Ēģiptē piektdien nogalināti septiņi cilvēki - seši policisti un viens civilists, pavēstīja Iekšlietu ministrija.

Uzbrukums ar lielāko upuru skaitu noticis Talibijas rajonā, Kairas rietumos, īsi pirms musulmaņu dienas vidus lūgšanām, kad Kairas ielas pamatā ir tukšas.

Paziņojumā sociālajos medijos atbildību par sprādzienu uzņēmusies Hasama kustība, kas uzņēmusies atbildību par virkni citu neseno uzbrukumu.

Iekšlietu ministrija apliecināja, ka sprādziens noticis līdzās kontrolpunktam, nogalinot divus virsniekus, vienu policistu un trīs dienestā iesauktos. Vēl trīs iesauktie ievainoti.

Otrs sprādziens noticis vakarā līdzās ceļam, kas savieno Nīlas deltas pilsētu Kafr eš Šeihu ar ziemeļu piekrastes pilsētu Baltimu.

«Pašdarinātā spridzekļa eksplozijā vieglus ievainojumus guva divi policisti, kas patrulēja automašīnā, bet viens civilists, kas atradās tuvumā, zaudēja dzīvību,» ministrija paziņoja sociālajā tīklā «Facebook».

Kopš armija 2013.gada apvērsumā gāza pirmo demokrātiskās vēlēšanās ievēlēto Ēģiptes prezidentu Muhamedu Mursi un izvērsa asiņainas represijas pret viņa atbalstītājiem, kaujinieku uzbrukumi karavīriem un un policistiem Ēģiptē nav nekāds retums.

Komentāri (15)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu