Dāvanu idejas automīlim (5)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: depositphotos.com

Nezināt, ko uzdāvināt auto īpašniekam Ziemassvētkos? Lūk, dažas idejas!

Ziemas autopiederumu komplekts

Mēs visi zinām, cik noderīgi ir nodrošināties ar dažādiem sīkumiem, kas atvieglo automašīnas lietošanu aukstajā gadalaikā vai, ja tā ņem un saplīst, un pasažieriem nākas pavadīt vairākas stundas aukstumā. Taču retajam šāds «izdzīvošanas komplekts» tiešām atrodas automašīnā. Ko ieteicams tajā iekļaut? Segu, cimdus, pāris ūdens pudeles, uzkodas, kabatas lukturīti, baterijas kabatas lukturītim, šķiltavas, nazi, akumulatora starta vadus. Komplektu var uzlabot un papildināt pēc saviem ieskatiem.

Sniega slotiņa

Lai gan šie Ziemassvētki visdrīzāk tā arī tiks aizvadīti bez sniega, sniega slotiņa ir pirmās nepieciešamības autoprece Latvijas ziemā.Sevišķi noderīga tā būs tad, kad auto pamatīgi apsnidzis pa nakti. Ja šādos brīžos pie rokas nav sniega slotiņas, ar ko notraust sniegu no jumta un durvīm, tās atverot, daļa sniega nobirst autovadītāja sēdeklī. Un tas nepavisam nav patīkami. Bez tam sniega slotiņu var izmantot arī paklājiņu noslaucīšanai un lukturu notīrīšanai.

Ledusskrāpis

Ziemās ar mainīgu gaisa temperatūru un mitrumu ledusskrāpi var nākties lietot pat biežāk nekā sniega slotiņu. Mitram laikam sekojošs sals aizvelk stiklus ar pamatīgu ledus kārtu. Lai nebūtu jātēlo tankists, cenšoties saskatīt ceļu pa šauru stikla spraudziņu, iesakām uzdāvināt automīlim ledusskrāpīti. Dažkārt ir ērti, ja tas apvienots ar slotiņu, taču konstrukcija un izpildījums ir gaumes jautājums.

Teleksopiska sniega lāpsta

Ideāli piemērota uzglabāšanai automašīnā. Ļoti iespējams, ka dāvanas saņēmējs to izmantos reti vai nemaz, bet bet, ja tāda vajadzība radīsies, lāpsta kļūs neaizstājama, atrokot iestigušo auto no kupenas.

Riepu spiediena mērītājs

Auksts laiks var krasi izmainīt spiedienu auto riepās, tāpēc to ieteicams pārbaudīt reizi nedēļā.Riepu spiediena mērītājs lieliski ietilps auto cimdu nodalījumā un vairs nebūs jāstāv rindā degvielas uzpildes stacijā, kur manometri ziemā bieži vien ir neprecīzi.

Dāvanu karte degvielas iegādei

Lai gan naftas cenas pēdējā laikā ir nokritušās, tās joprojām nav īpaši draudzīgas autovadītājiem, sevišķi, ja īpašumā ir apvidus automašīna. Ja vari to atļauties, sadali dāvanu karti divpadsmit mazās dāvanu kartēs – piemēram, vienai uzpildei katru mēnesi.

Un vēl…

Auto entuziastus iepriecinās arī kārtīga kabatas baterija, universālo instrumentu (Multi-tool) komplekts un varbūt pat kārtīga trose, kas patiešām iztur piecas tonnas kā rakstīts uz iepakojuma. Salīdzinoši dārgs prieks paša kabatai, un tādēļ jo iepriecinošāks dāvanā ir ziemas autoķīmija, piemēram, kvalitatīvs logu atkausētājs.

Vairāk ideju

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu