Donbasā kritis kopš pamiera noslēgšanas pirmais Ukrainas karavīrs (111)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sputnik/Scanpix

Kaujās Donbasa frontē trešdien kritis Ukrainas karavīrs, ceturtdien paziņoja Kijevas amatpersonas. Kopš pagājušajā nedēļā ar promaskaviskajiem teroristiem tika panākta vienošanās par ugunspārtraukšanu, šis ir pirmais nāves gadījums Ukrainas karavīru rindās kaujās Donbasā.

Karavīrs kritis kaujā trešdien Kurti Blakas ciematā, 15 kilometrus uz ziemeļiem no Doņeckas. Teroristi par upuriem savās rindās neko neziņo.

Ukraiņu karavīra nāve tomēr varētu nenozīmēt pamiera beigas, ņemot vērā, ka Eiropas Drošības un sadarbības organizācijas (EDSO) novērotāji ziņo par «būtisku» kauju intensitātes samazināšanos.

«Pēdējo dienu laikā bijusi zināma deeskalācija,» atzina EDSO Īpašās Ukrainas monitoringa misijas pārstāvis Aleksandrs Hugs.

Teroristi ugunspārtraukšanai piekrita piektdien - divas dienas pēc tam, kad par to ar EDSO atbalstu bija vienojušās Ukraina un Krievija.

Krievija 2014.gada februārī okupēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu. Kopš 2014.gada aprīļa Maskavas atbalstītie un apbruņotie kaujinieki, diversanti un Krievijas regulāro vienību karavīri ieņēmuši plašus apvidus Luhanskas un Doņeckas apgabalos, Ukrainas austrumos.

Sodot Krieviju par Krimas aneksiju un Austrumukrainas destabilizāciju, Eiropas Savienība, ASV un citas rietumvalstis noteikušas sankcijas daudzām Krievijas augstākajām amatpersonām, Kremļa tuvākā loka cilvēkiem, kā arī Krievijas ekonomikas finanšu, aizsardzības un enerģētikas nozarēm.

Komentāri (111)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu