Stambulas slaktiņa lietā Turcijā aiztur vēl vairākus cilvēkus (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Turcijas policija ceturtdien aizturējusi vairākus cilvēkus saistībā ar Jaungada naktī Stambulas naktsklubā notikušo teroraktu, kurā tika nogalināti 39 cilvēki.

Aizturēšana notikusi Stambulas pievārtē, vēsta Turcijas valsts ziņu aģentūra «Anadolu».

Aģentūra neatklāja, cik cilvēki ir aizturēti, tomēr tie esot no Siņdzjanas Uiguru autonomā reģiona, kas atrodas Ķīnas rietumos.

Neskaitot šos cilvēks, līdz trešdienai izmeklēšanas ietvaros aizturēti 36 cilvēki, tomēr šāvējs joprojām nav notverts.

Lai neļautu slepkavam pamest valsti, varasiestādes arī pastiprinājušas Turcijas robežu kontroli, ziņoja aģentūra «Dogan».

Aģentūra norādīja, ka Edirnē, valsts rietumos, tiks izvietoti kontrolposteņi, lai pārbaudītu visus transportlīdzekļus un cilvēkus, kas dodas prom no Turcijas.

Turcijas ārlietu ministrs Mevlits Čavušolu trešdien paziņoja, ka varasiestādes identificējušas uzbrucēju, tomēr viņa vārds vai cita informācija netiek atklāta.

Varasiestādes otrdien Egejas jūras piekrastes pilsētā Izmirā aizturēja 20 pieaugušos un 20 bērnus no trīs ģimenēm. Viņi uz Izmiru 10.decembrī devušies no Konjas pilsētas valsts vidienē, kur tie varētu būt kontaktējušies ar slepkavu.

Policija izmeklē aizturēto iespējamo saistību ar džihādistu grupējumu «Islāma valsts». Aizturēto vidū ir uiguri no Siņdzjanas, kirgīzi, kā arī Krievijas Dagestānas iedzīvotāji.

Jau ziņots, ka Stambulas naktsklubā Jaungada svinību laikā bruņots uzbrucējs atklāja uguni, nogalinot 39 cilvēkus, arī 24 ārzemniekus, un ievainojot vēl 69 cilvēkus.

Atbildību par teroraktu pirmdien uzņēmās «Islāma valsts».

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu