Grupas «Aarzemnieki» solists: Cilvēki Latvijā ir pieticīgi (54)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Zilgma Kukle/LETA

«No malas jau labāk redzams» – šo teicienu varam attiecināt arī uz mūsu valsti un to, kā ārvalstnieki redz Latviju. Kādas ir tās priekšrocības un trūkumi? Kādas latviešu rakstura īpašības tiek novērtētas visaugstāk?

Mūziķi un grupas «Aarzemnieki» solistu Joranu Šteinhaueru Latvijā pārsteidz fakts, ka šeit ir tik daudz, ko darīt. Kad viņš pirmo reizi ieradās Latvijā, mūsu valsts bija vien 15 gadus kā atguvusi brīvību, šeit viss vēl veidojās un mainījās. Tieši tas Joranam šķitis un joprojām šķiet tik fascinējoši.

Tāpat apbrīnojamas, viņaprāt, ir tādas latviešu rakstura īpašības kā pieticība un kautrība. Ja vācieši visbiežāk ir ārišķīgi un savstarpējās attiecībās vairāk izmanto uzbrukuma taktiku, tad latvieši nereti izvēlas paklusēt vai atzīst, ka ir pārāk samulsuši, lai atbildētu.

Plašāku sarunu ar Joranu Šteinhaueru, kā arī grupas Astro’n’out solisti Māru Upmani – Holšteinu, mākslinieci Paulu Zariņu – Zēmani un fitnesa treneri Ralfu Upmani skaties jau otrdien, 10. janvārī plkst. 21:00, raidījumā «Starp mums runājot» kanālā «STV Pirmā!» Noskaidro, ko pašmāju slavenības apņēmušās Jaunajā gadā, kā arī to, kāpēc citiem pēc gadu mijas patiešām izdodas uzsākt jaunu dzīvo un īstenot savas ieceres, bet citi gluži otrādi – met plinti krūmos un atliek savus plānus par vēl vienu gadu.

Komentāri (54)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu