Platpers aicina veidot simtgades dzejas lasījumu konkursu skolēniem (10)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Saeimas deputāts Arvīds Platpers (NSL) šodien parlamenta Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas Valstiskās audzināšanas un jaunatnes lietu apakškomisijas sēdē aicināja Latvijas skolās veidot simtgades dzejas lasījumu konkursu.

Viņš norādīja, ka simtgades noslēguma pasākumā konkursa uzvarētājs varētu lasīt kāda Latvijā plaši pazīstama rakstnieka dzejoli, turklāt šāda veida konkurss veicinātu skolēnu zināšanas par latviešu rakstniekiem.

Tāpat viņš norādīja, ka simtgades pasākumu programmā būtu jāiekļauj pasākumi, kas veicina jauniešu un bērnu zināšanas par Latvijas kultūrvēsturiskajām vērtībām - dažādām vēsturiskām vietām un izciliem cilvēkiem.

Pēc Platpera paustā, jauniešu un bērnu vidū zināšanas par Latvijas rakstniekiem, mūziķiem un citām nozīmīgām personībām ir trūcīgas, tāpēc šīs zināšanas varētu veicināt caur simtgades prizmu.

Vienlaikus Saeimas apakškomisijas pārstāvji atzinīgi vērtēja, ka simtgades programmas virsmērķis ir svinībās maksimāli iesaistīt valsts iedzīvotājus, kā arī veicināt viņos valstiskuma apziņu.

Simtgades biroja pārstāves norādīja, ka simtgades programmas sagatavošanas un nodrošināšanas procesā liela uzmanība ir pievēršama pašiniciatīvu rosināšanai vietējās kopienās, pašvaldībās, nevalstiskajās organizācijās, kā arī valstspiederīgo kopienās ārvalstīs.

Kā aģentūrai LETA pavēstīja Latvijas valsts simtgades biroja sabiedrisko attiecību speciāliste Linda Pastare, Latvijas valsts simtgades norisēm 2017.-2019.gadam no valsts budžeta piešķirti 22,3 miljoni eiro, kas ir 0,06% no kopējiem valsts budžeta izdevumiem.

Jau ziņots, ka valdība decembrī pieņēma zināšanai Kultūras ministrijas (KM) informatīvo ziņojumu par Latvijas simtgades svinību nacionālo pasākumu plānu 2017.-2021.gadam.

Latvijas valsts simtgades svinības notiks no 2017. līdz 2021.gadam. Latvijas valsts simtgades svinību galvenais vēstījums ir «Es esmu Latvija», uzsverot, ka Latvijas valsts galvenā vērtība ir cilvēki, kuri ar savu ikdienas darbu veido tās tagadni un kopā ar jauno paaudzi liek pamatus rītdienai.

Komentāri (10)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu