Bezdarbniekiem būs jauns pienākums (247)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Foto:AFP/Scanpix

Lai veicinātu izpratni par nepieciešamību maksāt sociālās iemaksas, labklājības ministrs Jānis Reirs (V) devis rīkojumu Nodarbinātības valsts aģentūrai nodrošināt obligātu četru stundu kursu par finanšu pratību cilvēkiem, kuri reģistrējas bezdarbniekos.

Minēto intervijā laikrakstam «Latvijas Avīze» atklāj pats ministrs, piebilstot, ka kursos tiks pastāstīts, kā veidojas alga un ka sociālais nodoklis ir neatņemama algas sastāvdaļa, kādi riski pastāv, ja tas netiek maksāts.

Kā norāda ministrs, Labklājības ministrijas (LM) viedoklis ir tāds, ka ilgtspējīga sociālā budžeta veidošanai būtu pilnīgi pietiekami ar pašreizējo sociālo iemaksu likmi 34,09%, bet ar nosacījumu, ka visi strādājošie piedalītos sociālo iemaksu veikšanā.

Ministrs arī apliecina, ka ņemot vērā situāciju ar lielo iedzīvotāju ienākumu atšķirību, ar lielas sabiedrības daļas atrašanos nabadzības riska zonā, LM neredz iespējas samazināt kādus pabalstus vai pensijas. Risinājums ir jāmeklē ieņēmumu daļā, uzsver ministrs.

Reirs piebilst, ka jautājumam par minimālajām sociālajām iemaksām nav pielikts punkts, bet gan ir tikai komats. «Finanšu ministrijā ir izveidota īpaša darba grupa. Tomēr pagaidām grūti prognozēt, kāds varētu būt jaunais piedāvājums un kad tas stātos spēkā,» komentē Reirs.

Intervijā ministrs arī uzsver, ka ir par to, lai cilvēkiem uz rokas paliktu vairāk naudas. Tieši tādēļ LM piedāvājusi minimālo algu celt par 37 eiro, nevis 10 eiro, un arī šogad nākšot ar līdzīgu piedāvājumu.

Komentāri (247)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu