Lapčenoks: Mēs ar Noru Bumbieri bijām spēcīgāki par Allu Pugačovu (113)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

16. janvārī latviešu estrādes dziedātājs Viktors Lapčenoks svinēja 70. dzimšanas dienu, tāpēc vietējie mediji viņa dzīves gājumam ķērušies klāt ar jaunu sparu. Dziedātājs intervijās atklāj interesantas savas biogrāfijas detaļas, un, piemēram, izdevumam «Patiesā Dzīve» viņš stāstījis, kādi tikumi savulaik valdījuši PSRS estrādes mūzikas konkursos.

«Lielajos vissavienības konkursos Maskavā mūs ļoti ātri noņēma no trases, jo maisījāmies Krievijas dziedātājiem pa kājām. Uzskatu, ka mēs ar Noru Bumbieri tolaik bijām spēcīgāki pat par Allu Pugačovu un tieši tāpēc mūs laikus apslāpēja. Tā saucamajām padomju zvaigznēm - Josifam Kobzonam, Ļevam Ļeščenko, Muslimam Magomajevam - bija sava aizmugure, un žūrijai vajadzēja viņus izbīdīt. Tāpēc mūs ar Noru ielika pie vokālajām grupām. «Modo» saņēma otro vietu. Taču tagad domāju - bez kādas lielīšanās: lai tajos laikos, neuzpērkot žūriju, Maskavā tiktu tik augstu, uz skatuves vajadzēja izdarīt patiešām ko īpašu,» izdevumam stāstījis Lapčenoks.

Tolaik par netaisnīgo izturēšanos pret jaunajiem māksliniekiem esot sašutusi pat Pugačova, lai gan pati bija Lapčenoka un Bumbieres konkurente. Pugačova, nedaudz ieņēmusi drosmei, nav slēpusi, ka konkursa aizkulises pārzinot kā savu kabatu. Toreiz viņa pa visu viesnīcu esot kliegusi: «Es to viņiem nepiedošu! Kā ar jums izrīkojās!»

Taču pēdējos gados Lapčenoka un Pugačovas ceļi pārāk bieži nav krustojušies. «Ja nejauši kādos saietos saskrienamies, tad tikai sveiki un labdien viens otram pasakām. Taču var apgalvot, ka savu profesionālo darbību mēs sākām kopā, kad tajā tālajā 1976. gadā piedalījāmies vissavienības estrādes konkursā Maskavā,» izdevumam stāstījis Lapčenoks.

Intervijā žurnālam «Patiesā Dzīve» Lapčenoks stāstījis arī par savu «dziedāšanas atmiņu», padomju laika honorāru sistēmu, paralēlēm ar slaveno Tomu Džonsu un citām lietām. Pilnu intervijas tekstu var izlasīt «Patiesās Dzīves» jaunākajā numurā.

Komentāri (113)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu