Krievijas bankas nav sākušas apkalpot cilvēkus ar DTR un LTR «pasēm» (48)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sputnik/Scanpix

Krievijas bankas nav sākušas apkalpot cilvēkus ar Doņeckas un Luhanskas «Tautu republiku» (DTR un LTR) izdotajām «pasēm», neraugoties uz Krievijas prezidenta Vladimira Putina izdoto pavēli atzīt šos dokumentus par spēkā esošiem. 

Kā vēsta Krievijas medijs RBK, neviena no 30 lielākajām Krievijas bankām nav sniegusi apstiprinošu atbildi, ka tās apkalpos cilvēkus ar šādiem dokumentiem. Lielākajā daļā banku medijam neatbildēja uz šo jautājumu, citās norādīja, ka apkalpo tikai Krievijas pilsoņus. Dažās bankās šīs pases ir atzītas oficiāli, taču klientus ar tām liedz apkalpot pašu banku noteikti ierobežojumi.

Krievijas bankā «Sberbank» paziņoja, ka pseidorepublikas nav oficiāli atzītas valstis, līdz ar to šo valstu dokumenti netiek pieņemti banku operācijām.

Aptaujātie Krievijas juristi piebilst, ka Krievijas bankām ir jāstrādā ar visiem dokumentiem, kuri ir atzīti likumdošanā, taču netiek izslēgts, ka pseidorepubliku pasu īpašnieki var saskarties ar dažādiem šķēršļiem.

Iepriekš vēstīts, ka 18.februārī Putins parakstīja rīkojumu par DTR un LTR pasu atzīšanu, kuras izdotas Ukrainas pilsoņiem, kā arī cilvēkiem bez pilsonības, kuri dzīvo Doņeckas un Luhanskas apgabalos. Pasu atzīšana būs spēkā līdz konflikta politiskam noregulējumam.

Ukrainas prezidents Petro Porošenko šo lēmumu nosauca par «kārtējo pierādījumu tam, ka Krievija ir okupējusi šīs teritorijas un pārkāpusi starptautiskās tiesības».

Komentāri (48)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu