Sniega vētras dēļ Trampa un Merkeles tikšanās atlikta uz piektdienu (15)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

ASV prezidenta Donlada Trampa tikšanās ar Vācijas kancleri Angelu Merkeli spēcīgās sniega vētras dēļ, kas lielā mērā paralizējusi Savienoto Valstu austrumkrastu, atlikta no otrdienas uz piektdienu, paziņoja Baltais nams.

«Prezidents runāja ar Vācijas kancleri. Viņi vienojās, ka laika apstākļu dēļ tikšanās ir jāatliek, jāpārceļ uz 17.martu,» žurnālistiem sacīja Baltā nama preses sekretārs Šons Spaisers.

Merkeles galvenais mērķis, pirmoreiz tiekoties ar Trampu, būs uzticības veidošana, sestdien atzina Vācijas valdības transatlantisko attiecību koordinators Jirgens Harts.

Savukārt Baltā nama amatpersonas, kas vēlējās palikt anonīmas, pagājušajā nedēļā žurnālistiem atklāja, ka Tramps lūgs Merkeles padomu par to, kā labāk risināt jautājumus ar Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu.

Abi līderi arī apspriedīs NATO stiprināšanu, sadarbību terorisma apkarošanā, kā arī centienus atrisināt konfliktu Ukrainā, paziņojušas amatpersonas.

Komentāri (15)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu