Spriedze zivjērgļa ligzdā Kurzemē: Jūras ērglis cenšas demontēt kameru (35)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānuzņēmums

Otrdienas, 28. marta, rītā jūras ērglis centies demontēt nule kā pieslēgto zivjērgļa tiešraides kameru, «dabasdati.lv» forumā raksta putnu vērotāji, kuri dalījušies arī ar fotogrāfijām un video.

Latvijas Dabas fonda (LDF) pārstāve Nora Rustanoviča forumā raksta, ka šī neesot pirmā reize, kad jaunais jūras ērglis mēģina demontēt kameru.

«Iepriekšējā reizē viņam tas izdevās un tādēļ Jānis [red. - ornitologs Jānis Ķuze] dabūja kāpt augšā un pieregulēt kameru,» raksta Nora, paužot cerību, ka zivjērgļi drīz atgriezīsies un jaunā jūras ērgļa izklaides varēs beigties.

Šoreiz gan jūras ērglim kameru neizdevās demontēt, nedaudz pamainījies vien tās leņķis. Putnu vērotāji forumā ziņo, ka pēc jūras ērgļa izdarībām zivjērglis savā ligzdā vēlāk tomēr atgriezās.

Jau ziņots, ka jaunā zivjērgļa ligzdas kamera atrodas Kurzemē, zivjērgļu ligzdošanas teritorijā, kura zināma jau kopš 1989. gada. Tad tika atrasta pirmā ligzda bebrainē. Kopš tā laika ornitologi ir gan uzstādījuši mākslīgās ligzdas, gan zivjērgļi veidojuši savas. Šī ligzda kopš atrašanas lielākoties bijusi apdzīvota, lai arī ligzdošana ne katru gadu bija sekmīga.

Komentāri (35)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu