Sievietes ir labāki līderi nekā vīrieši, atklāj pētījums (34)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Panthermedia/Scanpix

Jāatzīst, ka mūsdienās joprojām pastāv stereotipi par to, ka daudz labāki vadītāji un līderi ir vīrieši, nevis sievietes, tomēr Norvēģijā veikts pētījums, kurā tika pētīti abi dzimumi augstos amatos, atklāj pretējo, raksta Lielbritānijas medijs «The Independent».

Pētījums, kura vadītājs bija profesors Ouvinds L. Martinsens (Øyvind L. Martinsen), Norvēģijas biznesa skolas līderības un organizatoriskās uzvedības vadītājs, pētīja apmēram trīs tūkstošus vadītāju personības un rakstura iezīmes.

Tika secināts, ka teju visās jomās sievietes spēj būt daudz labākas un veiksmīgākas līderes nekā vīrieši.

Sievietes vīriešus pārspēja četrās no piecām jomām: iniciatīvā un komunikācijā, atklātībā un jauninājumu ieviešanā, sabiedriskumā un atbalstā, kā arī vadībā un mērķu noteikšanā. Savukārt vīrieši daudz veiksmīgāki izrādījās tikai vienā jomā - stresa noturībā un emocionālajā stabilitātē.

«Biznesā vienmēr vajadzētu meklēt, kā piesaistīt apmeklētājus un klientus, palielināt produktivitāti un peļņu. Mūsu rezultāti norāda, ka sievietēm daudz veiksmīgāk izdodas ieviest jauninājumus un vadīt ar skaidrību un grūdienu,» pētījuma rezultātus komentē profesors Martinsens. «Šie secinājumi rada pamatotus jautājumus par vadības hierarhijas būtību un sieviešu lomām tajos.»

Profesors norāda, ka cilvēki, kuri uzņēmumā pieņem lēmumus par vadītāju amatiem, nedrīkst ignorēt šādu informāciju, jo pretējā gadījumā darbā tiks pieņemts mazāk kvalificēts līderis.

Komentāri (34)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu