Igaunis atklāj, kā viņa tautieši apsmej Latviju (247)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ekrānuzņēmums

Losandželosā dzīvojošais igaunis Arturs Rēhi, kurš devies tālu prom no mājām, lai apgūtu aktiera profesiju, piesaistījis mūsu valsts iedzīvotāju uzmanību, vietnē «Youtube» publicējot video, kurā atklāj, ko tad īsti igauņi domā par saviem kaimiņiem latviešiem un kādas baumas par mums klīst.

Viņš stāsta, ka Latvija ir Igaunijas mazais brālis, kurš klupdams iet pa dzīvi, un igauņi vēlas domāt, ka ir labāki par šo valsti un tās iedzīvotājiem.

Igauņiem patīk jokot, ka latviešiem ir seši kāju pirksti. Tāpat vietējie asprāši secinājuši, ka, runājot igauniski, vārdiem galā jāpievieno burts «s», un tas izklausīsies pēc «dīvainās» latviešu valodas.

Rēhi uzskata, ka Igaunija pēc Padomju Savienības sabrukšanas «iztīrīja» valsti no tā laika pieminekļiem un ēkām, bet Latvija kopš neatkarības iegūšanas mainījusies ir daudz mazāk un tajā joprojām stipri jūtamas Padomju «vēsmas».

«Viena lieta, ko mēs ļoti mīlam Latvijā, – alkohols, kas ir lētāks par lētu. Smieklīgi, ka zviedri pirkt alkoholu dodas uz Somiju, somi - uz Igauniju, bet igauņi - uz Latviju,» tā Rēhi.

Lai arī igauņi uzskata, ka latvieši ir dīvaini un «zem» viņiem, jaunais vīrietis domā, ka mums visiem vajadzētu turēties kopā un sadarboties: «Ja tu esi latvietis un skaties šo video, tad tev jāzina, ka tu man patīc un es tevi respektēju, neskatoties uz to, ka tev ir seši kāju pirksti. Es vēlos, lai mūsu valstīm būtu labākas attiecības.» 

Komentāri (247)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu