Stokholmas terorists - četru bērnu tēvs, celtnieks

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Terorists, kurš piektdien ar kravas auto Stokholmā ietriecās cilvēku pūlī, sociālās saziņas vietnē «Facebook» publicējis teroristiskā grupējuma «Daesh» («Islāma valsts») videomateriālus un ar «patīk» atzīmējis 2013. gada Bostonas maratona asiņainos skatus, ziņo «Fox News», atsaucoties uz Zviedrijas mediju «Aftonbladet».

Aizturētais ir 39 gadus vecs vīrietis no Uzbekistānas, kas dzīvojis Stokholmas piepilsētā. Aizturētā draugs pastāstījis, ka viņam ir četri bērni, viņš strādājis celtniecībā.

«Viņš nekad nerunāja par politiku vai reliģiju,» stāstījis terorista draugs «Vienīgais, par ko viņš runāja, ka vēlas atrast vēl papildus darbus, lai varētu uz mājām sūtīt vairāk naudas savai ģimenei.»

Zviedrijas ģenerālprokurora vietnieks Hanss Īrmans sestdien apstiprinājis, ka aizdomās par dienu iepriekš pastrādāto teroraktu aizturēts 39 gadus vecs Uzbekistānas pilsonis.

Kā ziņots, piektdien Stokholmā kādā lielveikalā, kas atrodas parasti ļaužu pilnā gājēju ielā, ietriecās kravas automašīna, nogalinot četrus un ievainojot 15 cilvēkus, tostarp divus bērnus.

Deviņi no ievainotajiem joprojām atrodas slimnīcās. Četru cietušo stāvoklis ir smags.

«Säpo» atzinusi, ka tas bijis apzināti sarīkots uzbrukums.

Tomēr atbildību par teroraktu līdz šim neviens vēl nav uzņēmies.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu