Zviedrija atceļ dokumentu pārbaudes uz robežas ar Dāniju (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Zviedrija otrdien paziņoja, ka pārtrauks identitātes dokumentu pārbaudes ceļotājiem, kas iebrauc no Dānijas, bet citi robežkontroles pasākumi tiks pastiprināti.

Dokumentu pārbaudes tika ieviestas 2016.gada janvārī, centienos ierobežot nelegālo imigrantu plūsmu, un bija iecerētas kā īstermiņa pasākums.

Neapmierinātību ar pārbaudēm jau labu laiku pauduši dzelzceļa pasažieri, sūrojoties par to, ka ceļā nākas pavadīt vairāk laika, savukārt reģionālās varasiestādes brīdinājušas par sastrēgumiem, kā arī biznesa integrācijas un darba tirgus izmaksu pieaugumu.

Sākot ar ceturtdienu, tiks pārtrauktas dokumentu pārbaudes pasažieriem, kas no Dānijas uz Zviedriju brauc vilcienos, prāmjos un autobusos.

Ja 2015.gada rudenī Zviedrijā katru nedēļu tika saņemti vidēji 10 000 lūgumu piešķirt patvērumu, tad šobrīd šis skaitlis ir nokrities līdz 500, sacīja iekšlietu ministrs Anderss Igemans.

«Atbilstoši valdības vērtējumam robežkontrole joprojām ir nepieciešama,» preses konferencē otrdien sacīja ministrs, piebilstot, ka citi robežas sargāšanas pasākumi tiks pastiprināti. Cita starpā tiks izmantota automātiskā automašīnu numurzīmju identifikācijas sistēma.

Identitātes dokumentu pārbaudes prāmju pasažieriem, kas iebrauc no citām valstīm, tiks turpinātas, sacīja infrastruktūras ministre Anna Johansone.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu