Ventspilī top Baltijas mērogiem unikāls peldbaseins

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Ventspilniekus, kā arī augstas klases sportistus un ārvalstu klientus Ventspilij piesaistīs topošais komplekss ar peldbaseinu, rehabilitācijas centru un četrzvaigžņu viesnīcu. Projekta īstenošana pilsētai dos jaunas darba vietas pakalpojumu un viesmīlības jomā.

Jaunais komplekss atradīsies Sporta un Kuldīgas ielu krustojumā, Kuldīgas ielā 71. Tas būs unikāls objekts, jo 50 metrus garo peldbaseinu ar astoņiem celiņiem ar speciālas iekārtas palīdzību varēs sadalīt uz pusēm, iegūstot 16 celiņus pa 25 metriem katru. Tāpat varēs sadalīt tikai pusi no baseina, iegūstot attiecīgi astoņus 25 metrus garus celiņus un četrus 50 metrus garus. Blakus lielajam peldbaseinam atradīsies 12,5 x 6 m baseins, kas būs salīdzinoši sekls un kalpos peldētapmācībai. Jaunā peldbaseina kompleksā būs arī specializēta trenažieru zāle, aerobikas zāle un pie ģērbtuvēm atradīsies divas saunas.

Foto: Publicitātes foto

Kompleksā paredzēts izbūvēt arī rehabilitācijas centru dažādu traumu ārstēšanai un rehabilitācijai. Centra telpas būs mājīgi un mūsdienīgi iekārtotas. Tajās būs kvalitatīvs aprīkojums, tiks izmantotas progresīvas tehnoloģijas un strādās kvalificēti speciālisti. Klientiem tiks piedāvātas kompleksas veselības uzlabošanas programmas gan rehabilitācijai pēc traumām, gan specializētai ārstēšanai, gan arī profilaksei. Veselības uzlabošanas programmas sastāvēs no vairākām aktivitātēm.

Centrā būs diagnostikas un procedūru kabineti, kuros strādās sporta ārsts, traumatologs-ortopēds un fizioterapeits. Pēcrehabilitācijas plāna sastādīšanas apmeklētājs varēs doties uz aktīvās un pasīvās rehabilitācijas zāli, kurā speciālists veiks terapijas īstenošanu. Centrā tiks iekļauts arī mazais baseins, aukstā vanna un specializēts ūdens aplis, kas tiks izmantots termokontrasta terapijā. Būs specializēti trenažieri un citas iekārtas.

Foto: Publicitātes foto

Rehabilitācijas centru varēs apmeklēt iedzīvotāji, Ventspils sportisti, arī sportisti no izlasēm un klubiem, kas Olimpiskajā centrā «Ventspils» rīko nometnes un citi klienti, kam nepieciešama rehabilitācija, piemēram, no tuvējām Skandināvijas valstīm. Viņi Ventspilī atstās savu naudu – dzīvos, ieturēsies mūsu pilsētas ēstuvēs, izmantos dažādus pakalpojumus un atpūtas iespējas.

Tā kā rehabilitācija ir laikietilpīgs process, tad kompleksā atradīsies arī augsta līmeņa četrzvaigžņu viesnīca ar 40 numuriem. Atkarībā no piesaistītā finansējuma apjoma, visticamāk, viesnīcas būvniecība tiks īstenota projekta otrajā kārtā. Par kvalitatīvas un mūsdienīgas četrzvaigžņu viesnīcas nepieciešamību Ventspilī tiek runāts jau sen, taču līdz šim neviens uzņēmējs šādu risku neuzņēmās. Četrzvaigžņu viesnīca Ventspilī ļaus rīkot arī starptautiskus sporta pasākumus un piesaistīs organizētas tūristu grupas no turīgajām valstīm. Tas veicinās arī pasažieru prāmju satiksmes intensitātes palielināšanos starp Ventspili un Zviedriju.

Foto: Publicitātes foto

Jaunā projekta īstenošanai tiks piesaistīts valsts budžeta finansējums. Visu kompleksu apsaimniekos Olimpiskais centrs Ventspils un tas garantēs, ka peldbaseinā būs zemas cenas un pakalpojums būs pieejams iedzīvotājiem. Tikmēr rehabilitācijas centra, viesnīcas, ēdināšanas un citu pakalpojumu sniegšana tiks nodota pieredzējušu privāto komersantu pārziņā. Tātad pašvaldība uzņēmējus nodrošinās ar labas kvalitātes infrastruktūru un komersantiem tikai atliks sekmīgi to apgūt, radīt darba vietas un pelnīt naudu, tādejādi savu artavu dodot arī pašvaldības budžetam.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu