Daugavpilieši šokā par «Svetka-kandidat»: ko patiesībā demonstrēja deputāta kandidāte? (195)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Foto:Ekrānuzņēmums

Viens no aizvadīto vēlēšanu dīvainākajiem un Latvijas mērogā pamanākajiem uznācieniem neapšaubāmi bija Daugavpils domes deputāta kandidātes Svetlanas Lonskas jeb «Svetka-kandidat» priekšvēlēšanu pieteikums ar valšķīgiem videoklipiem.

Audiovizuālajos materiālos Lonska, trūcīgi ģērbusies, dejoja zumbas ritmos un klāstīja par saviem dzīves līkločiem, kas aizveduši viņu līdz lielās politikas slieksnim.

Diemžēl, deputātes krēslu tas viņai iegūt nepalīdzēja -  partija «No sirds Latvijai» nesasniedza piecu procentu barjeru, savukārt Svetlanu Lonsku vēlētāji svītroja tik naski, ka no sestās vietas sarakstā noslīdēja uz pēdējo.

Kā vēsta TV3 raidījums «Bez tabu», daugavpilieši par «Svetka-kandidat» puskailo aģitāciju ir mērenā šokā.

«Tas bija pārāk traki! Kandidātiem tā nav jāreklamējas. Viņa pārāk nenopietni tam piegāja,» saka daugavpilietis Vadims. «Tas ir kauns! Visa Latvija par viņu smejas! It kā pieaudzis cilvēks taču!» kritiska ir arī daugavpiliete Jūlija.

«Nav brīnums, ka meitene nobrauca uz pēdējo vietu sarakstā, jo visas balsstiesīgās sievietes ievilka treknu mīnusu. Visi balsstiesīgie vīri, kuru sievas kontrolē, kam viņi ievelk plusus, droši vien arī ievilka mīnusus. Izrādot savus sievišķos labumus, viņa drīzāk demonstrē nevis to, ka spējīga  vadīt, bet ka viņa ir ar mieru pakļauties vīrietim, izdabāt vīriešu seksuālām vai kādām citām tieksmēm un stāvēt ar pavārnīcu pie plīts, nevis vadīt pilsētu.

Ja viņa ir smagi «rukājusi» Anglijā, drīzāk vajadzēja izmantot līdzcietības, empātijas stīgu, parādot, ka viņai arī reiz bijis grūti. Ja izģērbjas kaila un skraida pa jūru, tas nozīmē, ka viņa ir uzvarētāja, viss ir kārtībā, neko dzīvē vairs nevajag, izņemot lētu slavu. Tur nekādā veidā nestaroja, ka viņa grib vadīt pašvaldību. Tur staroja vēlme izrādīt plikumus, kas pašai, skatoties spogulī, šķiet ok.»

Komentāri (195)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu