Makrons: «Durvis ir vienmēr atvērtas» Lielbritānijas palikšanai ES (97)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Francijas prezidents Emanuels Makrons otrdien paziņoja, ka «durvis ir vienmēr atvērtas» Lielbritānijas palikšanai Eiropas Savienībā (ES) pat pēc premjerministres Terēzas Mejas paziņojuma, ka nākamnedēļ sāksies sarunas par Breksitu (Lielbritānijas izstāšanos no ES).

«Protams, durvis ir vienmēr atvērtas, kamēr sarunas par Breksitu nav pabeigtas,» Makrons sacīja preses konferencē Elizejas pilī.

Viņš tomēr uzsvēra, ka britu tauta pirms gada referendumā pieņēmusi suverēno lēmumu par izstāšanos no ES, un piebilda, ka šo sarunu uzsākšana ir svarīgs pagrieziena punkts.

«Tiklīdz tas (Breksita process) būs sācies, mums ir vajadzīga kolektīva skaidrība, ka ir grūtāk mainīt šo kursu,» sacīja Makrons.

Meja uzsvēra, ka viņa pieturēsies pie sava laika grafika nākamnedēļ Briselē sākt Breksita apspriešanu, un sacīja, ka sarunas notiks, neraugoties uz viņas politiskajām problēmām Lielbritānijā.

Premjeres Konservatīvā partija pagājušonedēļ pirmstermiņa parlamenta vēlēšanās zaudēja absolūto vairākumu parlamentā, un daži politiskie novērotāji izteica pieņēmumu, ka tas varētu pamudināt Meju atteikties no saviem plāniem par tā saukto «smago Breksitu».

Meja un Makrons otrdien pēc sarunām Parīzē noskatījās draudzības spēli starp Anglijas un Francijas futbola komandām. Pirms spēles tika ievērots klusuma brīdis, pieminot Mančestras un Londonas teroraktu upurus, un tika mainīta valstu himnu atskaņošanas secība, dodot priekšroku Lielbritānijas himnai.

Par «atvērtām durvīm» Lielbritānijas palikšanai ES otrdien izteicās arī Vācijas finanšu ministrs Volfgangs Šeible.

«Ja viņi gribētu mainīt savu lēmumu, tad, protams, viņi atrastu atvērtas durvis, bet es neuzskatu, ka tas ir sevišķi gaidāms,» Šeible paziņoja telekanālam «Bloomberg Television».

Komentāri (97)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu