Koalīcijas sarunas par nodokļu reformu varētu noslēgties pēc divām nedēļām (22)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Valdošās koalīcijas sarunas par nodokļu reformu varētu noslēgties pēc divām nedēļām, šodien pēc koalīcijas sanāksmes žurnālistiem sacīja Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS).

Šodienas vienošanās ir pirmais etaps, pēc nedēļas Finanšu ministrija piedāvās visus materiālus un aprēķinus koalīcijai, tad paredzētas diskusijas. Tātad kopumā šis darbs varētu aizņemt vēl divas nedēļas, skaidroja premjers.

Kučinskis gan norādīja, ka negrib noteikt konkrētu termiņu, bet viņš būtu gribējis šo darbu paveikt «šodien un jau vakar».

Galvenie jautājumi vēl ir saistīti ar iespējamo iedzīvotāju ienākuma nodokļa (IIN) likmes progresivitāti. Tāpat iespējamas izmaiņas sākotnējos priekšlikumos attiecībā uz akcīzes nodokli degvielai, dīzeļdegvielai, piebilda premjers.

Kā ziņots, koalīcijas partneri šodien panākuši vienošanos par sociālo iemaksu pieaugumu, savukārt par lielāku IIN likmes progresivitāti diskusijas vēl turpināsies.

Sociālās iemaksas iecerēts celt, lai palielinātu veselības aprūpes finansējumu. Paredzēts, ka sociālās iemaksas solidāri - pa pus procentpunktam - pieaugs gan darba devējiem, gan darba ņēmējiem. Savukārt nodokļu nemaksātājiem varētu būt noteikts speciāls maksājums.

Komentāri (22)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu