Londona: «Breksita» vienošanās bez nākotnes attiecību noregulējuma nav iespējama (9)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Lielbritānija piektdien paziņojusi, ka vienošanos par izstāšanos no Eiropas Savienības (ES) nebūs iespējams noslēgt, ja netiks ņemtas vērā Apvienotās Karalistes nākotnes attiecības ar bloku.

Premjerministre Terēza Meja vēlas vienlaikus vest sarunas par izstāšanās nosacījumiem un par nākotnes tirdzniecības attiecībām, lai pēc aiziešanas no ES 2019.gada martā būtu iespējams «pakāpenisks ieviešanas process», kas dotu laiku uzņēmējiem sagatavoties «Breksita» sekām.

«Kā mēs jau norādījām vēstulē par [Lisabonas līguma] 50.panta [iedarbināšanu], mūsuprāt, vienošanās par izstāšanās nosacījumiem un nākotnes attiecībām panākama vienlaicīgi,» norādīja Lielbritānijas ES lietu ministrijas «Breksita» departamenta pārstāvis.

«Mūsuprāt, izstāšanās process nevar noslēgties, neņemot vērā nākotnes attiecības,» piebilda ministrijas pārstāvis. «Izstāšanās un nākotne ir cieši saistītas.»

Lai gan pēc absolūtā vairākuma zaudēšanas 8.jūnijā notikušajās vēlēšanās uz Meju pat pašās partijā tiek izdarīts spiediens, lai panāktu līdzšinējās nostājas maiņu pirms «Breksita» sarunām, kas sāksies pirmdien, viņas pārstāvis uzsvēra, ka Londona savu pozīciju nemainīs.

Komentāri (9)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu