Atklātas jaunas detaļas par «princeses Leijas» Kerijas Fišeres nāvi

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/Scanpix

Losandželosas apgabala medicīnas ekspertu birojs laidis klajā savus secinājumus par apstākļiem, kādos 60 gadu vecumā mira amerikāņu aktrise Kerija Fišere (Carrie Fisher), kura pasaules slavu iemantoja ar princeses Leijas Organas lomu franšīzes pirmajā filmā 1977. gadā.

Trīs dienas pēc aktrises nāves veiktajā apskatē eksperti secinājuši, ka nav iespējams noteikt vienu konkrētu iemeslu, kas izraisījis viņas aiziešanu aizsaulē. Fišeres veselību īpaši pasliktinājusi miega apnoja, koronārā sirds slimība un dažādi medikamenti, kā arī narkotikas - arī kokaīns un «ekstazī».

Aktrises meita Billija Lourda (Billie Lourd) paziņojusi, ka viņas māte visu mūžu cīnījusies ar garīgām saslimšanām un atkarību no narkotikām, un uzskata, ka tieši šis ir Fišeres nāves iemesls.

«Viņa vienmēr bijusi atvērta sarunām par sociālajām stigmām, kas saistītas ar šīm slimībām. Es pazīstu savu mammu, un viņa vēlētos, lai viņas nāve iedrošinātu cilvēkus runāt par savām grūtībām. Meklēt palīdzību un cīnīties par valsts finansējuma piešķiršanu garīgās veselības programmām. Kauns un stigmas ir ienaidnieki progresam, kas nepieciešams šo slimību ārstēšanai,» publiskā paziņojumā paudusi Lourda.

Kā zināms, Fišere nomira 2016. gada 27.decembrī, četras dienas pēc sirdslēkmes lidmašīnā no Londonas uz Losandželosu. Dienu pēc notikušā aizsaulē 84 gadu vecumā aizsaulē aizgāja viņas māte, Holivudas aktrise Debija Reinoldsa.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu