«Breksitu» vēl var pavērst pretējā virzienā, paudis Tusks (36)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Eiropadomes prezidents Donalds Tusks ceturtdien, piesaucot Džona Lenona klasiskās kompozīcijas «Imagine» motīvus, pauda cerību, ka Lielbritānijai joprojām ir iespējams palikt Eiropas Savienības (ES) sastāvā.

Runājot pirms ES Briseles samita, kurā Lielbritānijas premjerministre Terēza Meja iepazīstinās pārējos līderus ar saviem «Breksita» plāniem, Tusks pieļāva, ka procesu joprojām ir piespējams pagriezt pretējā virzienā.

«Daži mani britu draugi man ir vaicājuši, vai «Breksitu» var pagriezt pretējā virzienā un vai es varu iztēloties iznākumu, kurā Apvienotā Karaliste paliek ES sastāvā,» žurnālistiem atzina Tusks.

«Es viņiem sacīju, ka patiesībā ES tika celta uz sapņiem, kurus, kā šķita, nav iespējams sasniegt. Tāpēc - kas zina,» sacīja bijušais Polijas premjerministrs.

«Jūs varat teikt, ka es esmu sapņotājs, bet es neesmu vienīgais.»

Tuska pēdējā frāze bija citāts no dziesmas «Imagine» - slavenās 1971.gada odas mieram, kuru sacerējis grupas «The Beatles» mūziķis Lenons.

Komentāri (36)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu