Krievijas pārstāvis: Paziņojums par «Mazkrievijas» izveidi nav saistāms ar reālo politiku (56)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pilnvarotais Krievijas pārstāvis Ukrainas konflikta noregulējuma kontaktgrupā Boriss Grizlovs izteicis viedokli, ka ideja par «Mazkrievijas» dibināšanu attiecas uz «informācijas karu» un tā «nekādi neiederas Minskas procesā», vēsta Krievijas medijs RBK, atsaucoties uz Grizlova paziņojumu. 

Savā paziņojumā Grizlovs uzsver, ka šāda «iniciatīva neiederas Minskas procesā, un tā ir kā aicinājums uz diskusiju, jo šādam paziņojumam nav nekādu seku no tiesību viedokļa».

Grizlovs norādīja, ka ideja radīt jaunu valstisko veidojumu Ukrainas okupētajās teritorijās, ir attiecināma «uz informācijas karu, un tai nav nekāda sakara ar reālo politiku. Šī ir atbilde uz Ukrainas augstu stāvošu politiķu provokatīvajiem izteikumiem, kuri nav pieņemami».

Iepriekš RBK vēstīja, ka prokrieviski noskaņoto separātistu līdera Aleksandra Zaharčenko paziņojums par «Mazkrievijas» radīšanu bija negaidīts Krievijas prezidenta palīgam Ukrainas jautājumos Vladislavam Surkovam, savukārt Putina preses sekretārs Dmitrijs Peskovs atteicies komentēt šo ideju.

Iepriekš Zaharčenko paziņoja par «Mazkrievijas» izveidošanu. Viņš norādīja, ka tās galvaspilsēta būs Doņecka, un Zaharčenko aicināja izvēlēties pārstāvjus no visiem Ukrainas reģioniem, lai sasauktu sapulci par jaunās valsts un tās konstitūcijas radīšanu.

Komentāri (56)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu