Psihoterapeite atklāj, kāpēc tieši precētie pāri izbauda vislabāko seksu (59)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Maximilian.M, CC BY-SA 2.0

Dažādās romantiskajās komēdijās redzams, ka to varoņiem viens no galvenajiem dzīves mērķiem ir atrast «savu īsto». Un pēc tam, kad tas ir izdarīts, obligāti ir jāprecas. Parasti stāsts tā arī beidzas, bet kas notiek pēc tam, kad mīļotajam sacīts jāvārds? Pastāv uzskats, ka ar gadiem kaisle attiecībās pamazām pazūd, tomēr šī psihoterapeite uzskata, ka precības var novest pie labākā seksa visas dzīves laikā, ziņo Lielbritānijas medijs «The Independent».

Psihoterapeite un pāru seksuālās dzīves eksperte Estere Perela ir pārliecināta, ka pēc kāzām seksuālā dzīve tikai sākas. «Tava seksuālā dzīve nebeidzas, kad saki jāvārdu,» viņa sacīja publikai labklājības konferencē «Goop» pagājušajā mēnesī. «Tas ir brīdis, kad sākas stāsts.»

Lai arī attiecību sākumā sekss pārsvarā vienmēr ir spontāns, Perela norāda, ka laulības laikā tas kļūs par «radošu procesu». Tas neesot nekas slikts!

Daudzi pāri uzskata, ka pēc laulībām nepieciešams «atjaunot dzirksteli», lai sekss būtu tāds pats kā attiecību sākumposmā, tomēr psihoterapeite uzskata, ka tas nav pareizi. Ir neiespējami atjaunot abu emocijas, tāpēc tā ir laika izšķērdēšana. Tā vietā pārim vajadzētu fokusēties uz pozitīvām emocijām, kas tiek gūtas no stabilitātes un uzticīgām attiecībām.

«Jums jākultivē erotika - sniedziet seksam jēgu,» Perela sacīja. Tā vietā, lai cerētu, ka sekss notiks spontāni, eksperta iesaka seksuālo dzīvi un laulību uztvert kā kaut ko, kam vajadzība koncentrēšanās un uzmanība.

Ja zini, kas tevi uzbudina un kas ne, šīs zināšanas tu vari izmantot, mīlējoties ar savu partneri. Šādā veidā tu varēsi to kontrolēt. Brīdī, kas sāksiet to darīt, jūs sāksiet veidot vērtīgu savienību, viņa norāda.

Komentāri (59)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu