Foto: Austrālijas policija Sidnejā veikusi pretterorisma reidus (22)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Sestdien Sidnejā veikta virkne pretterorisma reidu, lai «izjauktu un novērstu plānus sarīkot teroristu uzbrukumus Austrālijā», paziņojis premjerministrs Malkolms Tērnbuls.

Vietējie mediji ziņo, ka bruņoti policisti veikuši kratīšanu mājās četros rajonos. Policija paziņoja, ka aizturēti četri cilvēki.

«Šī aktivitāte ir saistīta ar notiekošu izmeklēšanu,» pavēstīja policijas preses pārstāvis, atsakoties sniegt sīkāku informāciju.

«Šīs operācijas ir paredzētas tam, lai izjauktu un novērstu plānus sarīkot teroristu uzbrukumus Austrālijā,» paziņoja Tērnbuls. «Mūsu attiecīgo drošības aģentūru vadītāji mani sīki informē par operāciju progresu. Tomēr tā kā operācijas notiek pašlaik, šobrīd nav vietā sniegt sīkākas detaļas.»

Austrālijas amatpersonas arvien vairāk satrauc ekstrēmistu uzbrukumu draudi un varasiestādes kopš 2014. gada novērsušas 12 uzbrukumus. Tomēr piecus uzbrukumus izdevies sarīkot, lielākoties ar šaujamieročiem, ieskaitot jūnijā notikušu apšaudi Melburnā, par kuru atbildību uzņēmās grupējums «Islāma valsts». Melburnā apšaudē ar policiju gāja bojā kāds somāliešu izcelsmes vīrietis, kurš bija sagrābis ķīlnieci un pirms tam nogalinājis kādu vīrieti. Vēlāk kļuva zināms, ka slepkava iepriekš ticis tiesāts par uzbrukuma plānošanu armijas bāzei Sidnejā.

Komentāri (22)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu