Vairums britu atbalsta brīvu pārvietošanos ES, liecina aptauja (43)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: SPakhrin, CC BY-SA 2.0

Vairums Lielbritānijas iedzīvotāju atbalsta brīvu pārvietošanos Eiropas Savienības (ES) valstīs, vēsta izdevums «The Independent», atsaucoties uz aptauju.

70% respondentu apgalvoja, ka viņi ir par brīvu pārvietošnos ES robežās, kas nozīmē iespēju dzīvot, strādāt un studēt jebkurā ES valstī. Tikai 9% šaubījās par atbildi, kamēr 21% nepiekrīta šim apgalvojumam.

Par spīti tam, ka lielākais vairums atbalsta brīvu pārvietošanos, kas ir viena no ES «četrām brīvībām», Lielbritānijai joprojām ir otrais zemākais atbalsts, salīdzinot ar citām ES dalībvalstīm.

Aptauja liecina, ka 94% Baltijas valstu respondentu no Latvijas, Lietuvas un Igaunijas ir par brīvu pārvietošanos visā ES.

Aptauju veica Eiropas Komisija 2017. gada maijā, klātienē aptaujājot 33 180 cilvēkus no ES dalībvalstīm.

Atbildīgais par pētījumu, Pēteris Kails, kurš ir kampaņas par «Atvērtu Lielbritāniju» atbasltītājs izteicās, ka brīvās pārvietošanās skaidrs atbalsts, ko parāda daudzi briti norāda uz to, ka valdībai nevajadzētu sagraut ekonimiku, izmisīgi mēģinot apkarot imigrāciju.

«Lielbritānijai vienmēr vajadzēs ES pilsoņus, kuri strādā un studē Lielbritānijā, tādējādi veicinot tās labklājību,» norādīja Kails.

Eiropas Komisijas dati tāpat liecina, ka par spīti Lielbritānija balsoja par izstāšanos no ES pagājušā gada referendumā, vairākums ES iedzīvotāju - 56%, ir optimistiski par ES nākotni.

Tiesa, britu vidū optimisms bija krietni zemāks - vien 39%, kamēr tikai 20% ticēja, ka Lielbritānijas ekonomika nākamgad uzlabosies.

Komentāri (43)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu