Krievijā aizdomās par teroraktu plānošanu aizturēti četri cilvēki (49)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TASS/Scanpix

Krievijas izlūkdienests aizdomās par uzbrukumu plānošanu Maskavas reģiona transporta infrastruktūrai un iepirkšanās centriem aizturējusi četrus cilvēkus, no kuriem viens varētu būt teroristu organizācijas «Islāma valsts» biedrs.

Apcietināts viens Krievijas pilsonis, kā arī trīs Vidusāzijas iedzīvotāji, teikts pirmdien izplatītajā Federālā Drošības dienesta paziņojumā.

Iespējamais «Islāma valsts» biedrs bijis ar ekstrēmistu grupējuma aktivitātēm Sīrijā saistīts «emisārs», teikts paziņojumā.

Pēc aprīlī Sanktpēterburgas metro notikušā sprādziena Krievijas varasiestādes aizturējušas vairākus Vidusāzijas iedzīvotājus, kas tiek turēti aizdomās par terorismu.

Izmeklētāji uzskata, ka Sanktpēterburgas teroraktu, nogalinot 15 cilvēkus, sarīkoja 22 gadus vecais Akbardžons Džalilovs - Krievijas pilsonis, kurš dzimis Kirgizstānā. Varasiestādes uzskata, ka Džalilovu radikalizējuši islāma ekstrēmisti.

Komentāri (49)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu