Video: Lūk, kā astronauti kosmosā mazgā matus (25)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia / Scanpix

Astronaute Kārena Nīberga uzskatāmi parāda, kā Starptautiskās kosmosa stacijas iemītnieki bezsvara apstākļos mazgā matus.

Video, ko savā «Facebook» lapā publicējis izdevums «Seeker» beidzot vieš skaidrību tajos cilvēkos, kuri nespēj iedomāties, kā cilvēki bezsvara apstākļos var veikt tādas ikdienišķas lietas kā, piemēram, izmazgāt matus.

Nīberga Starptautiskajā kosmosa stacijā atradās pus gadu un šādu video nolēma publicēt pēc tam, kad daudzi viņai jautāja, kā iespējams bezsvara stāvoklī izmazgāt tik garus un kuplus matus, kādi ir viņai.

«Neskaitāmi cilvēki man prasīja, kā es to daru, tāpēc es nolēmu viņiem to parādīt,» teica Nīberga.

Ņemot vērā, ka ūdens kosmosā ir ārkārtīgi liela vērtība, astronauti neiet dušā, bet tikai noslauka sevi ar slapju dvieli. Savu matu tīrībai Nīberga izmanto nedaudz silta ūdens, īpašu šampūnu, dvieli un ķemmi. Video redzams, kā viņas mati bezsvara stāvokļa ietekmē plīvo un viegli pakļaujas visām nepieciešamajām procedūrām.

«Sākumā es uz matu saknēm uzlieku nedaudz ūdens, kas nav nemaz tik viegli, jo tas mēdz bēgt prom no manis. Pēc tam ūdeni es vienmērīgi izklāju pa visiem matiem,» skaidroja Nīberga.

Tālāk Nīberga paņem šampūnu un dvieli.

«Man patīk lietot dvieli, kad šampūns vēl ir matos, jo, ņemot vērā, ka šeit nav tekoša ūdens, ar dvieli ir vieglāk matus notīrīt no netīrumiem,» piebilda Nīberga.

Pēc vēl dažām lāsēm ūdens Nīberga saka, ka viņas mati ir gana tīri un nožāvē tos ar jaunu dvieli.

Komentāri (25)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu