Glūnot uz Sauli, cilvēki ASV ekonomikai nodarījuši milzu zaudējumus (85)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Provizoriski aprēķināts, ka Saules aptumsums ASV iestādēm laupījis aptuveni 700 miljonus dolāru lielu iespējamo peļņu, jo iestāžu darbinieki pirmdien ieturēja pauzi, lai vērotu vienreizējo dabas parādību.

Kā vēsta izdevums «Livescience», ASV statistikas dienesti jau iepriekš, izmantojot vidējos provizoriskos datus, aplēsa, ka Saules aptumsums, kas norisinājās pirmdien, liegs iestādēm nopelnīt simtiem miljonus dolāru, kas tiktu nopelnīti «parastā» dienā.

Čikāgas kompānijas viceprezidents Endrjū Čelendžers izdevumam «NBC News» pirms aptumsuma skaidroja, ka aptuveni 87 miljoni strādājošo amerikāņu ieturēs vismaz 20 minūšu ilgu pārtraukumu, kas kopumā liegs iestādēm nopelnīt gandrīz miljardu dolāru lielu kapitālu.

Tomēr Čelendžers nenokāra degunu un piebilda: «Tā kā Saules aptumsums norisināsies pusdienu pārtraukumu laikos, tā ir lieliska iespēja, kā satuvināties ar saviem kolēģiem un vadību. Darbinieki varēs rādīt viens otram savas Saules aptumsumu vērojamās ierīces, kopīgi pusdienot un jautrā gaisotnē vērot šo brīnišķīgo dabas parādību.»

Komentāri (85)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu