Koalīcijas politiķi nākamā gada budžeta veidošanas procesu vērtē kā konstruktīvu (15)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Valdošās koalīcijas politiķi nākamā gada valsts budžeta veidošanas procesu vērtē kā konstruktīvu.

Koalīcijas partiju līderi budžeta veidošanu pirmdien pārrunāja ar Ministru prezidentu Māri Kučinski (ZZS) un pēc tikšanās Zaļo un zemnieku savienības Saeimas frakcijas vadītājs Augusts Brigmanis aģentūrai LETA sacīja, ka koalīcija jautājumā par budžetu ir pavirzījusies soli uz priekšu un diskusijas ir konstruktīvas.

Viņš arī piebilda, ka Saeimas deputātam Imantam Parādniekam (VL-TB/LNNK) ir vairāki ierosinājumi fiskālās telpas palielināšanai, ko izvērtēs Finanšu ministrija.

«Vienotības» priekšsēdētājs, ekonomikas ministrs Arvils Ašeradens arī atzina, ka koalīcija ir būtiski pavirzījusies uz priekšu, bet darbu vērtēja kā konstruktīvu. Politiķis pieminēja diskusiju par iespējām palielināt fiskālo telpu, taču pagaidām bija piesardzīgs, vērtējot, vai kādi no ierosinājumiem būtu atbalstāmi.

Nacionālās apvienības «Visu Latvijai!»-«Tēvzemei un brīvībai»/LNNK (VL-TB/LNNK) līdzpriekšsēdētājs Raivis Dzintars aģentūrai LETA pastāstīja, ka partneri šodien iepazīstināja kolēģus ar prioritātēm budžeta veidošanā. VL-TB/LNNK mudina kolēģus palielināt līdz 100 eiro atbalstu par trešo un katru nākamo bērnu.

Politiķi otrdien turpinās diskusijas par valsts budžetu.

Kā ziņots, nākamgad ministriju prioritārajiem pasākumiem būs pieejami 80 miljoni eiro.

Otrdien Ministru kabinets spriedīs par ministriju papildu līdzekļu pieprasījumiem, kas iepriekš tika aplēsti 600 miljonu eiro apmērā. Finanšu ministre atzina, ka pēc iekšējo resursu pārskatīšanas šī summa nepārsniegs fiskālo telpu.

Komentāri (15)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu