Video: Muitas kontroles punktā Latgalē iemaldījies lācēns (28)

Apollo TV
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Valsts robežsardzes Galvenās pārvalde

29. augustā pirms pusnakts Grebņevas muitas kontroles punktā strādājošie Muitas un Valsts robežsardzes darbinieki piedzīvoja pārsteidzošu brīdi – robežšķērsošanas vietas teritorijā ienāca lācēns. Neparastais robežas šķērsotājs bija manāmi apjucis, taču kravas mašīna, kas iebrauca muitas kontroles punktā, ātri vien palīdzēja izdarīt izvēli, kurp doties tālāk - lācēns devās uz Krievijas pusi.

Foto: Valsts robežsardzes Galvenās pārvalde

Par situāciju ziņots, gan zvanot uz vienoto ārkārtas palīdzības izsaukumu numuru 112, gan informējot Valsts meža dienestu, kā arī Dabas aizsardzības pārvaldi.

Kā norādīja Dabas aizsardzības pārvaldes speciālisti, laikā, kad lāču mātes padzen jaunos lācēnus, lai tie dotos meklēt paši savu teritoriju, viņi mēdz būt apjukuši un uzvesties cilvēkam neizprotami.

Lāči Latvijā tiek manīti ik pa laikam un vairs nav nekāds retums. Pirms kāda laika lācis apostījis arī vairākus bišu stropus.

Komentāri (28)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu