Rinkēvičs: Latvija ES redz kā risinājumu, nevis kā problēmu (145)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (V) vakar Luksemburgas Universitātē uzstājās ar publisku lekciju un tikās ar Latvijas diasporas Luksemburgā un asociācijas «Luksemburga-Latvija» pārstāvjiem.

Luksemburgas Universitātē ministrs uzstājās ar priekšlasījumu par Eiropas nākotni, tās perspektīvām un izaicinājumiem, kā arī atbildēja uz universitātes mācībspēku, studentu un interesentu jautājumiem. Ministrs vērsa klātesošo uzmanību uz faktu, ka šogad atzīmējam 25 gadus kopš diplomātisko attiecību atjaunošanas.

«Latviju un Luksemburgu vieno teicamas divpusējās attiecības, aktīvs politiskais dialogs un cieša sadarbība Eiropas Savienības un NATO ietvaros, kā arī Baltijas un Beniluksa valstu formātā. Mēs esam līdzīgi domājoši daudzos jautājumos Eiropas Savienībā - pats galvenais, ka redzam Eiropas Savienību kā risinājumu, ne kā problēmu,» sacīja ministrs.

Ministrs akcentēja, ka Latvijas redzējums uz mazas valsts vietu starptautiskajā sistēmā ir līdzīgs kā Luksemburgai un ir interpretējams kā multilaterālisms. Turklāt mazas valstis var būt redzamas un ietekmīgas starptautiskajās organizācijās. Latvija tāpat kā Luksemburga ir atvērta valsts - gan atvērta ekonomika ar liberālu tirgus pieeju, gan arī iepretim daudznacionālam iedzīvotāju sastāvam.

Rinkēvičs pozitīvi novērtēja aktīvo darbu pie ES aizsardzības un drošības kapacitātes celšanas un pauda pārliecību, ka stiprinot ES drošības un aizsardzības spējas, jāpievērš uzmanība tādiem jautājumiem kā iekšējās un ārējās noturības veicināšana pret hibrīdo apdraudējumu, stratēģiskās komunikācijas spēju stiprināšana, kiberdrošības nostiprināšana, civilo spēju attīstība, kā arī aktīvāka koordinācija starp ES un NATO plašā drošības jautājumu spektrā.

Oficiālās vizītes pirmās dienas noslēgumā ārlietu ministrs tikās ar latviešu diasporas Luksemburgā pārstāvjiem, lai pārrunātu diasporas redzējumu par aktuālajiem Latvijas un starptautisko attiecību jautājumiem. «Latviešu diasporai Luksemburgā ir augsti profesionāls potenciāls arī Latvijā, jo ar savām zināšanām un pieredzi varat sniegt augstu pienesumu Latvijas ekonomiskajai un intelektuālajai attīstībai,» teicis Rinkēvičs.

Komentāri (145)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu