Igaunijas Zaļo partija aicina valdību atzīt Katalonijas neatkarību (21)

LETA/BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Igaunijas Zaļo partija pirmdien aicinājusi savas valsts valdību atzīt Katalonijas neatkarību.

«Katalonijas parlaments 27. oktobrī pieņēma likumu, kas paredz izveidot Katalonijas Republiku kā neatkarīgu suverēnu valsti. Mēs aicinām Igaunijas Republikas valdību un parlamentu, ievērojot tautu tiesības uz pašnoteikšanos, atzīt Katalonijas Republikas neatkarību,» teikts partijas izplatītajā paziņojumā presei.

«Spānijas konservatīvo mazākuma valdība nav darījusi neko, lai atrastu labvēlīgu risinājumu Katalonijas krīzei, gluži pretēji - fiziski bremzējot referenduma norisi, noraidot sarunu iespēju un draudot spert piespiedu soļus, Spānijas valdība darījusi visu, lai spriedze saglabātos un pieņemtos spēkā,» uzsver Igaunijas zaļie.

«Spānijas premjers Marjano Rahojs cenšas nostiprināt savas valdības pozīcijas ar diktatoriskiem paņēmieniem, kurinot naidu, lai novērstu sabiedrības uzmanību no valsts ekonomiskajām un sociālajām problēmām, kuras viņš nespēj atrisināt,» norādīts paziņojumā.

«Mēs uzskatām, ka Katalonijai ir vieta kopīgajās Eiropas Savienības mājās līdzās Spānijai un citām dalībvalstīm, un aicinām Eiropas Savienības Padomi un dalībvalstis darboties šajā virzienā. Eiropas Savienībai, kurai dalībvalstis nodevušas lielu daļu savas suverenitātes, nav morālu tiesību palikt skatītājas lomā, dēvējot Katalonijas krīzi par Spānijas iekšējo lietu,» teikts dokumentā.

Kā ziņots, Katalonijas reģionālais parlaments 27.oktobrī nobalsoja par neatkarības pasludināšanu no Spānijas. Drīz pēc tam Spānijas Senāts nobalsoja par tiešas pārvaldes atjaunošanu Katalonijā. Spānijas premjers Marjano Rahojs atlaida Karlesa Pudždemona vadīto Katalonijas valdību un reģiona parlamentu, izsludinot jaunas reģionālās vēlēšanas 21.decembrī.

Komentāri (21)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu