Renāra Zeltiņa seju tagad rotā «ruda ūšele» (33)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Šovmenis Renārs Zeltiņš, kurš ar sievu, pasākumu rīkotāju Ievu Kohu, ir abu pirmdzimtā gaidībās, mainījis savu vizuālo tēlu un izaudzējis ūsas.

«#movember kustības ietvaros esmu ataudzējis savu rudo ūšeli, lai mudinātu puišus un vīrus doties pārbaudīt savu veselības stāvokli. Zinu, cik ļoti vīrieši ir kūtri, negribīgi un atrunu pilni, kad runa ir par pārbaudēm, tāpēc vēršu uzmanību uz šo problēmu, jo vienā brīdī cilvēks saprot un novērtē, ka nav nekas svarīgāks par veselību. Lai veicas, kungi!» pārmaiņas komentē topošais tētis.

Kā zināms, ūsu mēnesī novembrī jeb akcijas «Movember» aktivitāšu ietvaros visā pasaulē un kopš 2013. gada arī Latvijā tiek pievērsta uzmanība vīriešu veselībai, jo, kā vēsta Latvijas Urologu asociācijas statistikas dati - Latvijā vidēji ik dienas kāds vīrietis mirst ar prostatas vēzi. Daudzi no slimniekiem pat nenojauš, ka viņiem ir attīstījies vēzis tā pirmajās stadijās, jo sākotnēji sūdzību nav, pašsajūta ir laba, tādējādi šķietami nav iemesla apmeklēt ārstu.

Latvijā 2016. gadā bija reģistrēti 7943 stiprā dzimuma pārstāvji, kas atrodas uzskaitē ar šo slimību. Pēdējo 10 gadu laikā no prostatas vēža miruši jau gandrīz 4000 vīrieši, no kuriem lielākā daļa nāca tieši no lauku reģioniem, kur ir ierobežota pieeja ārstiem un arī finansiālie resursi, iespējams, neatļauj uzsākt sekmīgu ārstēšanās kursu.

Komentāri (33)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu