Nodegot dzīvojamajām mājām, bojā gājuši divi cilvēki

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: BNS foto/LETA

Aizvadītajā diennaktī Latvijā dzēsti 20 ugunsgrēki, liecina Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) apkopotā operatīvā informācija. Divi cilvēki gājuši bojā ugunsgrēkos Alūksnes un Ilūkstes novadā.

Plkst.14.36 ugunsdzēsēji steidzās uz Alūksnes novada Alsviķu pagastu, kur ugunsgrēks bija izcēlies vienstāvu dzīvojamā mājā. Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka dzīvojamai mājai ir iebrucis jumts un tā deg 60 kvadrātmetru platībā. Ugunsgrēkā gāja bojā viens cilvēks. Ugunsgrēks likvidēts plkst.18.05.

Šonakt plkst.1.31 VUGD saņēma izsaukumu uz Ilūkstes novada Pilskalnes pagastu, kur ugunsgrēks bija izcēlies dzīvojamā mājā. Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka ar atklātu liesmu deg vienstāvu dzīvojamā mājā 70 kvadrātmetru platībā un tai ir iebrucis jumts. Ugunsgrēkā gāja bojā viens cilvēks. Šorīt plkst.5.28 ugunsgrēks tika likvidēts.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji devās arī uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, sodrēji sešu ēku dūmvados, elektrības vadi, tvaika nosūcējs, vieglā automašīna, jumts, grīda un trīs gadījumos dega bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens.

Diennakts laikā valstī kopumā dzēsti 20 ugunsgrēki, no kuriem četri fiksēti Rīgā, pieci - citās lielajās pilsētās, bet 11 - novados.

Vakar VUGD darbinieki veikuši arī 17 glābšanas darbus.

Kopš gada sākuma ugunsgrēkos Latvijā ir cietuši 335, bet gājis bojā 71 cilvēks.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu