Bufons: Pat 60 gadu vecumā nespētu atteikt Itālijas izlasei (5)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Viens no visu laiku izcilākajiem futbola vārtsargiem Džanluidži Bufons šomēnes paziņoja par karjeras beigām Itālijas valstsvienībā, tomēr viņš neizslēdz iespēju kādu dienu vēl atgriezties izlasē.

Pašlaik 39 gadus vecais Bufons par karjeras beigām valstsvienībā paziņoja novembra vidū, kad Itālijas izlase piedzīvoja fiasko 2018. gada Pasaules kausa kvalifikācijas izslēgšanas spēļu kārtā, divu maču summā atzīstot Zviedrijas futbolistu pārākumu.

Itālijas izlase, kas Pasaules kausu izcīnījusi četras reizes un pēdējā no tām bija 2006. gadā, iepriekšējo reizi četrgades nozīmīgākajam futbola turnīram nespēja kvalificēties tālajā 1958. gadā.

«Es ieturu pauzi valstsvienībā,» portāls «Goal» citē Bufona teikto. «Gan Turīnas «Juventus» klubā, gan Itālijas izlasē sevi vienmēr uzskatīšu par cīnītāju,» sacīja slavenais futbolists.

«Pat 60 gadu vecumā es nekad nespētu atteikt jebkuram zvanam, jo manī mīt daļiņa nācijas,» sacīja Bufons, neizslēdzot iespēju atgriezties Itālijas izlasē.

Pēc piedzīvotā fiasko no Itālijas izlases galvenā trenera amata tika atlaists Džampjēro Ventura, tomēr Bufons neveiksmē vaino pašus futbolistus, kuri divu spēļu summā zviedriem zaudēja ar 0:1.

«Ventura padarīja darbu, cik vien labi to spēja. Diemžēl mēs nespējām gūt vārtus divās spēlēs pret Zviedriju,» piebilda Bufons, kurš pirmdien saņēma Itālijas gada labākā futbolista un labākā futbola vārtsarga balvas.

Itālijas izlasē Bufons aizvadīja 175 spēles. Valstsvienībā viņš debitēja pirms 20 gadiem, tobrīd būdams 19 gadu vecs. 2006. gada Pasaules kausā, kad Itālija izcīnīja trofeju, Bufonu atzina par turnīra labāko vārtsargu.

Bufons joprojām ir visu laiku dārgākais futbola vārtsargs pasaulē. 2001. gadā «Juventus» viņu nopirka par nepilniem 52 miljoniem eiro no citas Itālijas komandas «Parma».

Šim transfēru rekordam tuvākais sekotājs ir brazīliešu vārtsargs Edersons, kuru šovasar Anglijas klubs Mančestras «City» iegādājās par 40 miljoniem eiro no Portugāles komandas Lisabonas «Benfica».

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu