Austrālijā auto iebrauc pūlī; ievainoti 14 cilvēki (87)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/Scanpix

Ceturtdien Melburnā auto iebrauca ļaužu pilnā ielā, ievainojot 14 cilvēkus, paziņojusi Viktorijas policija. Aizturēts automašīnas vadītājs un vēl kāds vīrietis. Policija apstiprinājusi, ka incidents izraisīts tīšuprāt, lai uzbrucēja motīvi nav zināmi.

CNN vēsta, ka tuvējās slimnīcās nogādāti 13 cilvēki. Viens no ievainotajiem ir pirmsskolas vecuma bērns ar smagu galvas traumu.

«Ievainojumu nopietnības pakāpe pagaidām nav zināma,» teikts Viktorijas policijas tvitera kontā.

Balta «Suzuki» markas automašīna plkst.16.30 pēc vietējā laika ietriecās gājējos netālu no Flindersstrītas dzelzceļa stacijas. Policija lūdz atsaukties aculieciniekus un aicina iedzīvotājus netuvoties «nozieguma vietai».

Šonedēļ lielāko pilsētu ielās ir daudz cilvēku, kuri pērk svētku dāvanas.

Policija pagaidām nav izteikusi savu versiju par notikušā iemesliem, taču tas atgādina incidentu janvārī, kad Melburnā līdzīgā uzbrukumā dzīvību zaudēja seši cilvēki, bet vēl vairāk nekā 20 tika ievainoti.

Policija uzsver, ka janvāra uzbrukums nebija terorakts, lai gan pēc tā Austrālijas lielākajās pilsētās tika pastiprināta drošība vietās, kur ir daudz gājēju.

Kāda aculieciniece radiostacijai «3AW» pastāstījusi, ka dzirdējusi kliedzienus, pirms pamanījusi baltu automašīnu, triecamies virsū cilvēkiem.

Komentāri (87)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu