Lielbritānija lūdz sasaukt ANO ārkārtas sēdi saistībā ar Skripaļu lietu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Lielbritānija šodien lūgusi sasaukt ANO Drošības padomes ārkārtas sēdi saistībā ar apsūdzību izvirzīšanu diviem Krievijas pilsoņiem par bijušā krievu dubultaģenta Sergeja Skripaļa un viņa meitas Jūlijas saindēšanu ar nervus paralizējošo vielu "Novičok" Lielbritānijas pilsētā Solsberi.

Lielbritānijas vēstniece ANO Kārena Pīrsa paziņoja, ka ārkārtas sēde nepieciešama, lai sniegtu jaunāko informāciju padomes locekļiem Skripaļu lietā.

Domājams, ka sēde notiks ceturtdien.

Jau vēstīts, ka Lielbritānijas prokuratūra izvirzījusi apsūdzības diviem Krievijas pilsoņiem - Aleksandram Petrovam un Ruslanam Boširovam - par Skripaļu saindēšanu. Tomēr Lielbritānijas varasiestādes atzinušas, ka apsūdzēto vārdi, ar kuriem viņi ceļojuši, var nebūt īsti.

Lielbritānijas premjerministre Terēza Meja paziņoja, ka apsūdzētie ir Krievijas militārā izlūkdienesta darbinieki, un viņi darbojušies saskaņā ar Krievijas valdības rīkojumiem.

"GRU (Krievijas militārais izlūkdienests) ir ļoti disciplinēta organizācija ar labi nostiprinātu komandas ķēdi. Tādējādi tā nav bijusi patvaļīga operācija. Gandrīz droši, ka tā ārpus GRU apstiprināta arī augstākajā Krievijas valsts līmenī," piebilda premjerministre.

Krievija noliedz jebkādu saistību ar Skripaļu saindēšanu.

Foto galerija:

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu