Žigajevs noslēgs savu karjeru "Sēlijas SS"/"Ilūkstes NSS" sastāvā Latvijas otrajā līgā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Latvijas futbolists Jurijs Žigajevs oficiāli savu profesionālo karjeru noslēgs ar maču Latvijas otrās futbola līgas komandā "Sēlijas SS"/"Ilūkstes NSS".

Pussarga pozīcijā spēlējošais Žigajevs 32 gadu vecumā nolēma beigt savu spēlētāja karjeru, to paziņojot sociālajā tīklā "Twitter".

Viņš simbolisko spēli aizvadīs tieši šajā komandā, jo Ilūkstē uzsāka savas futbolista gaitas. Noslēdzošais duelis notiks nākamajā svētdienā, kad "Sēlijas SS"/"Ilūkstes NSS" Latvijas pēc spēka trešā līmeņa turnīrā Latgales reģiona spēlē savā laukumā tiksies ar "LDZ Cargo"/DFA.

Pēc spēles Ilūkstes pilsētas stadionā būs svinīgā apbalvošana, tikšanās ar futbolistiem un aktivitātes bērniem.

Žigajevs iepriekš apstiprināja, ka viņam nebija savainojumu, kuru dēļ futbolistam būtu jābeidz karjera.

"Šobrīd gribu mazliet atpūsties un apdomāties, ko darīt tālāk. Ir vajadzīgs laiks, lai saprastu, kurā profesijā es nākotnē vēlos kaut ko sasniegt," nākotnes plānus komentēja futbolists. "Esmu priecīgs par lietām, kas man izdevās savā karjerā. Protams, spilgtākie mirkļi bija Latvijas izlasē un, spēlējot "Ventspils" sastāvā. Daudz mači palikuši atmiņā."

Žigajevs šo sezonu sāka valsts čempionvienībā "Spartaks", taču pie liela spēles laika netika, laukumā dodoties septiņos "SynotTip" virslīgas mačos, bet, tikai trīs reizes cīņu sākot pamatsastāvā un četrās spēlēs laukumā ejot uz maiņu.

Šosezon viņš guva vienus vārtus, izceļoties Latvijas kausa izcīņas astotdaļfināla cīņā.

Savukārt iepriekšējās sešas sezonas viņš pārstāvēja "Ventspili", bet februārī pievienojās "Spartakam".

"Ventspils" komandu Žigajevs pārstāvēja arī laikā no 2008. līdz 2010.gadam, bet pirms tam pārstāvēja futbola klubu "Rīga", kurā spēlēja no 2002. līdz 2008.gadam. Tāpat viņš piecas spēles aizvadījis "Widzew" rindās.

Latvijas futbola virslīgā Žigajevs kopumā nospēlējis 234 spēles, gūstot 54 vārtus.

Viņš trīs reizes kļuva par Latvijas čempionu, kā arī divas reizes izcīnījis Latvijas kausu, visus panākumus gūstot ar "Ventspils" komandu, kurā ilgus gadus pussargs bija viens no kluba populārākajiem spēlētājiem.

Žigajevs 21 gada vecumā debitēja arī Latvijas valstsvienībā, kurā kopumā aizvadīja 35 spēles, gūstot divus vārtus.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu