Aizturēti Valkas lombarda laupītāji

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Leiniša/LETA

Valsts policijai izdevies aizturēt noziedzniekus, kuri 27. jūlijā aplaupīja lombardu Valkā.

Laupītāji maskās no kāda lombarda, izsitot vitrīnas stiklus, nozaguši trīs paliktņus ar zeltlietām.

Nodarīto zaudējumu apmērs pārsniedzis 12 tūkstošus eiro, vēsta Valsts policija.

Veicot virkni operatīvo meklēšanas pasākumu un pateicoties iedzīvotāju atsaucībai, nepilnas nedēļas laikā tika noskaidrotas noziedzīgo nodarījumu izdarījušās personas. Tika aizturēti trīs cilvēki, vecumā no 19 līdz 34 gadiem. Minētās personas arī iepriekš ir nonākušas policijas redzes lokā par dažādiem likumpārkāpumiem.

Saistībā ar notikušo uzsākts kriminālprocess par zādzību, ja tā izdarīta lielā apmērā vai ja to izdarījusi organizēta grupa - un 185.panta pirmās daļas - par svešas mantas tīšu iznīcināšanu vai bojāšanu. Par šādiem noziegumiem likumā paredzēta brīvības atņemšana uz laiku līdz diviem gadiem vai īslaicīga brīvības atņemšana, vai piespiedu darbs, vai naudas sods.

No aizturētajām personām, divām piemērots drošības līdzeklis – apcietinājums -, savukārt viena persona izcieš iepriekš tiesas piespriesto sodu. Veicot pirmstiesas izmeklēšanu, tika aizturētas vēl divas personas, kurām piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis. Šobrīd turpinās pirmstiesas izmeklēšana.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu