Usiks: neesmu monstrs, bet gan balts zaķītis

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Oleksandrs Usiks un Tonijs Beljū
Oleksandrs Usiks un Tonijs Beljū Foto: Lee Smith/REUTERS

Lielbritānijas pilsētā Mančestrā notikusi preses konference, kas veltīta 10. novembra paredzētajai boksa cīņai starp absolūto pasaules čempionu pirmajā smagajā svarā (līdz 90,7 kilogramiem) ukraini Oleksandru Usiku (15-0, 11 KO) un britu Toniju Beljū (30-2-1, 20 KO).

Kā ieraksts, Usiks sarunu laikā bija atbrīvots, bet Beljū piekopa sev ierasto agresīvo retoriku. Beljū uzskata, ka viņa boksa manierē ir kas tāds, kā nav ukraiņa arsenālā: "Man ir viena lieta, kas nav viņam - sitiens, kas var "izslēgt" vienā acumirklī. Viens nepareizs solis, viens kļūdains manevrs, un viss būs beidzies."

Lai arī Beljū netiek uzskatīts par šīs cīņas favorītu, viņš ir pārliecināts, ka spēj uzvarēt: "Es cīnīšos ar monstru, pret kuru neviens nevēlas iziet ringā. Pirmo reizi savā karjerā viņš skatās uz kādu, kurš tic, ka spēj viņu pieveikt. Iepriekš nekad tā nav bijis. Lai arī cik labi būtu bijuši viņa iepriekšējie pretinieki."

Savukārt Usiks uz Beljū izteicieniem, ka viņš ir monstrs, atbildēja ar humoru: "Neesmu monstrs, esmu balts zaķītis."

Jāpiebilst, ka Pasaules boksa supersērijas (WBSS) pusfinālā Usiks pēc dalīta tiesnešu lēmuma uzveica Latvijas labāko bokseri Mairi Briedi, bet turnīra finālā pārliecinoši pieveica krievu Muratu Gasijevu.

"Viņam būs "jāizsmērē" mani pa grīdu. Es zinu, ka viņš to var izdarīt, bet šoreiz tā nenotiks. Es to nepieļaušu. Zinu, ka viņš domā, ka esmu augstprātīgs, bet tā nav. Es ne tikai domāju, ka atradīšu veidus, kā uzvarēt, bet piepildīšu savus vārdus. Es to vienmēr izdaru," sacīja Beljū, piebilstot, ka tā būs viņa pēdējā cīņa karjerā: "Ja neapstāšos, mana sieva mani pametīs. Apsolu, ka tā būs mana pēdējā cīņa."

Savukārt Usiks atklājis, kāpēc izvēlējies cīņu ar Beljū: "Viens no iemesliem, kādēļ piekritu šai cīņai - es gribu tikt pie [Entonija] Džošua (smagā svara čempiona - red.)."

Usiks nesen noslēdza vienošanos ar "Matchroom Boxing" kompāniju. Tās vadošais menedžeris Edijs Hērns pārstāv Lielbritānijas bokserus Beljū un arī Džošua.

"Tā ir daļa no stratēģijas, kāpēc sadarbojamies ar Ediju Hērnu. Viņš strādā ar Toniju, ar Entoniju, Dilanu Vaitu un vēl dažiem smagsvariem. Tas ir labākais un īsākais, bet ne vieglākais, ceļš līdz cīņai pret Entoniju," sacīja Usiks.

Cīņas likme būs Usikam piederošās pasaules čempiona jostas WBA, WBC, IBF, IBO un The Ring versijās pirmajā smagajā svarā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu