Glābēji saņēmuši prāvu skaitu izsaukumu par vēja lauztiem kokiem

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Vētras postījumi Vērmanes dārzā. Ilustratīvs foto
Vētras postījumi Vērmanes dārzā. Ilustratīvs foto Foto: Lita Krone/LETA

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) aizvadītajā diennaktī saņēmis vairāk nekā 100 izsaukumus saistībā ar vēja radītajiem postījumiem, aģentūru LETA informēja dienestā.

Izsaukumi lielākoties saistīti ar lauztiem kokiem, kas pārlūzuši pāri ceļu brauktuvēm, bet ziņots arī par ēku konstrukcijām, kas lielā vēja dēļ bīstami atkarājušās vai atrāvušās.

Rīgas domes Mājokļu un vides departamenta pārstāve Edīte Pūķe aģentūrai LETA pastāstīja, ka pašvaldības Vides pārvalde vakar no VUGD saņēmusi informāciju par 18 adresēm, kurās nolauzti, aizlauzti koki, vai arī lūzuši koku zari, kā arī vienu ziņojumu no iedzīvotāja.

"Tā kā Vides pārvalde organizē ielu apstādījumu, kā arī pašvaldības izglītības iestāžu teritorijās un valdījumā esošo publisko apstādījumu apsaimniekošanu un atjaunošanu, tad šobrīd speciālisti pārbauda saņemto informāciju un organizēs pārvaldes kompetencē ietilpstošo bojāto vai nolauzto koku novākšanu vai sakopšanu," sacīja Pūķe.

Papildus viņa norādīja, ka SIA "Rīgas meži" apsaimniekotajās apstādījumu teritorijās līdz šim konstatēts nolūzis liels zars kokam Brasas skvērā, un viens nolauzts koks Nordeķu parkā.

Savukārt Rīgas Brīvostas pārvaldes pārstāve Inga Šabovica aģentūrai LETA pavēstīja, ka darbs ostā ir atjaunots un nekādus vērā ņemamus bojājums vējš nakts laikā nodarījis nav. Tāpat netika kavēta kuģu satiksme un neviens kuģis "aiz strīpas" jūrā nebija palicis.

Tikmēr Ventspilī vējš nolauzis aptuveni 30 kokus un daudzviet ielas malās norāvis ceļazīmes, aģentūru LETA informēja pašvaldības Komunālās pārvaldes sabiedrisko attiecību speciāliste Sigita Znotiņa.

Kā vēstīts, trešdienas vakarā Rīgas ostā reģistrētas vēja brāzmas līdz 24 metriem sekundē (m/s), savukārt pilsētas centrā to spēks sasniedza 20 m/s, liecina dati no meteoroloģisko novērojumu stacijām.

Liepājas, Ventspils un Salacgrīvas ostā trešdienas pēcpusdienā vēja brāzmu spēks sasniedza 27-29 m/s, bet Igaunijas piekrastē, tai skaitā Irbes jūras šaurumā, reģistrētas brāzmas līdz 30 m/s.

Stipro vēja brāzmu dēļ trešdien vakarpusē tika slēgta Rīgas osta, kā arī ierobežots Liepājas ostas darbs. Tāpat vairākiem tūkstošiem "Sadales tīkla" klientu visā Latvijā bija traucēta elektroapgāde.

Ceturtdien Latvijā būs lielākoties sauss, saulains un vējains laiks, prognozē sinoptiķi. Rietumu vējš brāzmās pastiprināsies līdz 13-18 metriem sekundē (m/s), vējainākā diena būs Vidzemē un Latgalē.

Pievakarē, no rietumiem tuvojoties ciklonam, debesis aizklās mākoņi. Vēlā vakarā Kurzemē, naktī uz piektdienu jau visā Latvijā rietumu, dienvidrietumu vējš vēlreiz pieņemsies spēkā, brāzmās sasniedzot 15-20 m/s, piekrastē naktī un no rīta gaidāmas brāzmas līdz 22-27 m/s. Pastāv bažas, ka vietām vējš būs vēl spēcīgāks.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu