Infografika: astoņu partiju izvirzīto premjerministra kandidātu vērtējums

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Pirms oktobrī gaidāmajām 13.Saeimas vēlēšanām "Ekonomistu apvienība 2010" sadarbībā ar nacionālo informācijas aģentūru LETA novērtējusi partiju izvirzītos premjerministra, ekonomikas ministra un finanšu ministra amata kandidātus, un piektdien tiek publicēts apkopojums vēl par četrām partijām.

Kopumā vērtēti astoņu partiju nosauktie kandidāti - viņi pārstāv tos politiskos spēkus, kas, saskaņā ar socioloģisko aptauju datiem, varētu iekļūt nākamajā Saeimā. Apkopojums par partijām tiks publicēts alfabētiskā secībā, piektdien - par Latvijas Reģionu apvienību (LRA), nacionālo apvienību "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK), "Saskaņu", kā arī Zaļo un zemnieku savienību (ZZS). Ceturtdien tika publicēti vērtējumi par apvienību "Attīstībai/Par!", Jauno konservatīvo partiju, "Jauno Vienotību" un partiju "KPV LV".

Publiski izvirzītie kandidāti vērtēti, ņemot vērā pieredzi cilvēku un procesu vadībā, kompetenci attiecīgajā jomā, iegūto akadēmisko izglītību, politisko pieredzi, kā arī līdera potenciālu, ko vērtētāji centās noskaidrot, ļaujot par sevi stāstīt pašiem kandidātiem.

Vērtējuma galvenais mērķis ir sniegt sabiedrībai iespēju iepazīties ar attiecīgo amatu kandidātiem, izvērtēt viņu profesionālo un politisko kapacitāti ieņemt šos amatus, kā arī reputāciju un līdera potenciālu.

Vērtēšanas procesā uzaicināti eksperti - personāla atlases firmas "Amrop" vadošā partnere Aiga Ārste-Avotiņa, žurnāliste Anna Ūdre, Amerikas Latviešu apvienības valdes loceklis, uzņēmējs Mārtiņš Andersons un politologs Ivars Ījabs.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu