"Uz papīra" ziedi, uz galda alkohols: Sociālajos tīklos apspriež krāpšanos Jelgavas domē

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EESTI MEEDIA/SCANPIX

Ceturtdien Latvijas Radio vēstīja, ka Jelgavas dome, iespējams, gadiem ilgi krāpusies ar grāmatvedību, uzdodot alkoholu par puķēm. Vairākus "Twitter" lietotājus tas nepārsteidza, un bija pat tādi, kuri teica - tā ir ierasta prakse.

Uzraugošo iestāžu uzmanību Jelgavas domes tēriņiem pievērsusi SIA "Dārzs" veikala bijusī pārdevēja, kam alkohols pavadzīmēs bija jānoformē kā puķes. Pārdevēja pret to iebildusi un tad, štatu samazināšanas dēļ, tikusi atlaista.

Daži "Twitter" lietotāji nav bijuši pārsteigti. Nevajagot nemaz teikt, ka tas noticis Jelgavā - tāpat skaidrs.

Jelgavas pašvaldības izpilddirektore Irēna Škutāne noliedz apsūdzības. "Dažreiz mēs saviem simtgadniekiem dāvinām konfekšu grozus, kur lūdzam iesaiņot arī balzamu, uzskatot, ka tas ir kā dzīvības eliksīrs zāļu vietā," teikusi Škutāne.

Šāds pašvaldības izpildirektores skaidrojums pamanījies sasmīdināt.

Vai šāda prakse valsts iestādes ir izplatīta? Daži apgalvo, ka jā. Pie tam kāds "Twitter" lietotājs uzdod sevi kā zinātāju un teic, ka pašam nācies pārsaukt alkohola pudeles un ēdienu par kancelejas precēm.

Latvijas Radio sižeta autors Edgars Kupčs ziņo, ka Jelgavas dome lūgusi ziņu izdzēst, jo tā nomelnojot tos.

Valsts policija apstiprinājusi, ka ir sākts kriminālprocess par grāmatvedības un statistiskās informācijas noteikumu pārkāpšanu, taču plašākus komentārus nesniedza.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu