Imantā nesen no cietuma iznācis vīrietis piekauj garāmgājēju un nolaupa mobilo telefonu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: Valsts policija

Pagājušajā svētdienā, 21. oktobrī, ap pulksten deviņiem vakarā Valsts policijā tika saņemta informācija par tikko izdarītu laupīšanu Imantā, nodarot miesas bojājumus kādam vīrietim, informē Valsts policija. 

Todien cietušais gājis pa ielu un viņam pienācis klāt nepazīstams vīrietis, kurš paprasījis cigaretes. Cietušais vīrietis lūgumu izpildījis. Tā vietā, lai pateiktos, garāmgājējs pēkšņi iesitis vīrietim un izrāvis viņam no rokām maku. Apskatot maka saturu un konstatējot, ka tajā skaidras naudas nav, ļaundaris pieprasījis vīrietim no savām kabatām izvilkt visu, kas vērtīgs. Cietušais apgalvojis, ka kabatās nekā nav, taču ļaundaris viņam nenoticējis, vēl pāris reizes viņam iesitis un nolaupījis mobilo telefonu, pēc kā pametis notikuma vietu.

Likumsargi sāka iespējamās vainīgās personas meklēšanu tuvākajā apkārtnē, un drīz Valsts policijas Patruļpolicijas pārvaldes policisti aizturēja aizdomās turēto vīrieti.

1987. gadā dzimušais aizturētais vīrietis jau iepriekš ir nonācis policijas redzeslokā par analoģiskiem noziedzīgiem nodarījumiem. Turklāt vīrietis vien nesen atbrīvots no ieslodzījuma vietas.

Policisti no ļaundara atguva mobilo telefonu un atdeva to īpašniekam.

Saistībā ar notikušo uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 176. panta pirmās daļas – par laupīšanu. Aizturētais vīrietis var tikt sodīts ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem.

Šodien, 23. oktobrī, tiks lemts jautājums par drošības līdzekļa piemērošanu aizturētajam vīrietim.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu