Homoseksuālā deputāte Marija Golubeva Saeimā cīnīsies par viendzimuma pāru tiesībām (51)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pirmoreiz Latvijas vēsturē Saeimā ievēlēti divi politiķi, kuri neslēpj savu homoseksuālo orientāciju, - pašreizējais ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs no "Jaunās Vienotības", kā arī Marija Golubeva, kura kandidēja no "Attīstībai/Par!" saraksta, oktobrī šim faktam uzmanību pievērsa portāls gaystarnews.com.

Tagad Golubeva izdevumam "Privātā dzīve" atklāja, ka šo faktu nekad nav slēpusi, bet neuzskata, ka tas būtu jāreklamē. Tāpat viņas dzīvē kopš šī fakta publiskošanas nekas nav mainījies.

Golubeva apstiprina, ka strādājot 13. Saeimā iestāsies par Kopdzīves likumu, kas ir būtisks arī viendzimuma pāriem. "Viegli tas šajā Saeimā droši vien nebūs, bet mēs centīsimies uzrunāt iespējami vairāk deputātu no visām partijām un skaidrot, kāpēc šis likums ir svarīgs. Ja izdotos to pieņemt, daudzas problēmas, ar kurām saskaras viendzimuma ģimenes, ietu mazumā."

Golubeva piebilda, ka homofobu Saeimā esot maz, daudziem vienkārši esot vienalga.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Beroald (@beroald_q) on

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Last day of warm weather II #portrait #selfie #nofilter #huaweip20

A post shared by Beroald (@beroald_q) on

Fotogalerija: Apvienība "Attīstībai/Par!" sagaida vēlēšanu rezultātus 

Portāls "gaystarnews.com" atzīmē, ka aizvadītajās vēlēšanās bijis rekordliels skaits kandidātu, kas neslēpj savu homoseksualitāti. Piemēram, "Progresīvo" līderis Roberts Putnis 2015.gadā savā amatpersonas deklarācijā norādīja, ka esot precējies ar vīrieti. Taču "Progresīvie" nepārvarēja 5% barjeru.

2005.gadā Latvijā tika pieņemti Satversmes grozījumi, kas laulību definēja kā savienību starp sievieti un vīrieti.

Komentāri (51)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu