Usiks: Atteicos no valsts varoņa ordeņa, jo rajonā mani nesaprastu (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Absolūtais čempions boksā pirmā smagā svara kategorijā ukrainis Oleksandrs Usiks sarunā ar BBC paskaidrojis, kāpēc atteicies no valsts varoņa ordeņa.

Pēc uzvaras Pasaules boksa supersērijā (WBSS) Ukrainas valsts vēlējās viņam piešķirt valsts varoņa statusu, taču sportists no tā atteicies.

"Patiesību sakot, neesmu nekāds varonis. Ir ļoti daudz cilvēku, kas izdarījuši daudz vairāk par mani. Ārsti glābj cilvēku dzīvības, skolotāji māca bērnus. Ir studenti, kuri veic zinātniskus atklājumus. Daudz cilvēki ir pelnījuši kādas zvaigznes vai elementāru uzmanību par viņu paveikto," iesāka Usiks.

Viņš turpināja: "Paldies manai tautai, es tāpat esmu viņiem varonis. Man nav vajadzīgas nekādas zvaigznes, ko pielikt pie krūts. Esmu parasts puisis no rajona. Daudzi nesaprastu. Es atbrauktu uz rajonu un man teiktu - Saņa, tu ko?"

Tāpat Usiks atbildējis uz politiski jūtīgu jautājumu, kuras valsts savstāvdaļa ir Krima: "Krima pieder dievam un cilvēkiem, kas tur ir dzimuši."

Usiks svētdien Mančestrā astotajā raundā nokautēja mājinieku Toniju Beljū, saglabājot savas četras pasaules čempiona jostas pirmajā smagajā svarā. Usika īpašumā tādējādi palikušas Pasaules Boksa padomes (WBC), Pasaules Boksa organizācijas (WBO), Starptautiskās Boksa federācijas (IBF) un Pasaules Boksa asociācijas (WBA) čempiona jostas, kā arī žurnāla "The Ring" jostu.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu